Oldal kiválasztásaA Szülői Szervezet hírei  | Ádám Ibolya, SZMK elnök


December 13-a Luca napja melyhez sok népi hagyomány és babona kapcsolódik. Luca napja a Gergely-féle naptárreform előtt (1582) volt az év legrövidebb napja, sok helyen innen számították a nappalok hosszabbodását. A Luca név a latin Lux (fény) szóból származik. Ilyenkor a nőknek nem volt szabad dolgozniuk, s aki ezt megszegte, azt Luca megbüntette. A tilalom napjának is nevezhető: tilos volt tüzet gyújtani vagy varrni, mert büntetésből Luca bevarrta a tyúkok “tojókáját”.
Tilos volt továbbá fonni, szőni, mert Luca összekeveri a fonalat, kóccá változtatja, és kócot tesz annak az esze helyére, aki ezt a vétséget elköveti. Ehhez a naphoz kötődik még a Luca széke, kotyolás, időjóslás búzából, hagymából és a jövendőbeli megjóslása gombócból.

Ezen hagyományok megismerésére, felelevenítésére Luca napi táncházat szervezünk 2011. december 16-án pénteken 17 órától az új óvoda tornatermében. Sok szeretettel várunk kicsiket, nagyokat, szülőket és nagyszülőket, valamennyi érdeklődőt. Az óvoda Apró táncosai Luca napi népszokásokat adnak elő Romhányi Olga vezetésével. A Kösöntyű néptánc csoportból Szuetta Béla és Romhányi Olga táncolnak és táncházat, és népi játékokat vezetnek. Lesz büfé, zsákbamacska, tombola, kézműves foglalkozás és egy kis karácsonyi vásárral megkönnyítjük a karácsonyi készülődést is.
A Luca napi táncházzal kapcsolatos csoportfeladatokról kiírás van minden csoportban, erre a lapra kell feliratkozni, illetve innen megtudható minden információ.

A héten elkezdődött Advent időszaka. Próbáljunk meg egy kicsit lelassulni, igazából ráhangolódni a közeledő ünnepre. Sokan talán anyagi gondokkal küzdenek, de az ünnep ne erről szóljon. A gyerekeknek sokkal többet jelent ha a család együtt játszik egy délután, vagy együtt kirándul, hógolyózik stb. Sok dolgot csinálhatunk pénz nélkül is.

Kívánok mindenkinek szép napokat, jó egészséget, Kellemes Ünnepeket és mindenkit nagy szeretettel várunk rendezvényeinkre.ADNI JÓ! | Bohács Jenőné, környezeti munkacsoport vezetője


A KÖRNYEZETI MUNKACSOPORT tagjainak közreműködésével óvodánk szociális támogató programjának keretében felmértük a csoportokban, hogy kinek, milyen termékekre, tartós élelmiszerre, ruhaneműkre, berendezési tárgyakra, egyéb használati eszközökre van szüksége a rászorulók körében. A célunk az volt, hogy az összes kérést begyűjtsük, megkeressük azokat, akik segíteni tudnak és az összegyűjtött adományaikat eljuttassuk a  családokhoz.. Felajánlásokat az óvodában központi helyen elhelyezett dobozokban tehetik meg a szülők illetve szóban az óvó néniknél valamint Madari Istvánné gyermekvédelmi felelősnél. A KÖRNYEZETI  MUNKACSOPORT tagjai és a gyermekvédelmi felelősünk 2011. december 14-én osztják szét a beérkezett adományokat.
Felmérésünk alapján az alábbi adományokat kérjük, várjuk.
Élelmiszer:  Sok tartós élelmiszer  (szinte minden család kér):  rizs, étolaj, zsír, cukor, liszt, konzerv, tészta, szaloncukor,   bármilyen élelmiszer
Játékok:  építős játék, mesekocka, kirakó, Pötyi játékhoz tábla, Ben 10 óra, Barbie babák, baba táskával, mesekönyvek, ifjúsági könyvek, tudományos gyerekkönyv, színező, fiús játékok, lányos játékok
Tisztító szerek:   mosópor, fürdőszobai tisztítószerek
Tüzelő: tűzifa, szén
Bútor, háztartási gépek, egyéb: nagyméretű ágy, ruhás szekrény, kiságy, mosogatós konyhaszekrény, 2db gáztűzhely, mosógép, centrifuga, hűtőszekrény, mikrohullámú sütő, vasaló, kávéfőző, DVD lejátszó, felnőtt bicikli, szőnyeg, ágynemű, törölköző, kályha, babakocsi
Ruhanemű:  3 évestől- 7 évesig. nadrágok, harisnyanadrágok, cipők, pulóverek, kabátok, sapkák  (fiú, lány), kesztyűk, zoknik, overall
Természetesen elfogadunk ezen kívül minden segítő adományt. Ígérjük, hogy el fog jutni oda ahol arra a legjobban szükség van.
A felajánlásokat köszönöm, abban a reményben, hogy öröm költözik oda is, ahol eddig egyébként nélkülöztek.

ÁLDOTT BÉKÉS KARÁCSONYT KÍVÁNOK MINDENKINEK!


Figyelem! Figyelem!
eladnám vagy elcserélném…..


Új rovatot indítottunk  Laki Lurkó óvodai újságunkban! Ha valakinek eladó vagy cserélni valója van, szívesen közzé tesszük, ha az óvó néniknek leadják minden hónap 25-ig.
Így is tudunk egymásnak segíteni.
Íme az első hirdetésünk!
– Eladó új állapotban lévő autós gyermekülés, érdeklődni a Margaréta csoportban lehet.
– Három funkciós babakocsi eladó, tartozék az esővédő huzat, az ára 5000.- forint. Érdeklődni a BÓBITA csoportban lehet.

Megszakítás