Oldal kiválasztása

Klubunk 1998-ban alakult tizenhét taggal. Azóta is tizenhét fő a tagságunk, de néhányan elmentek tőlünk, jöttek viszont helyettük újak.

Korábban szinte valamennyien valamelyik kecskeméti klubban versenyeztünk, de úgy gondoltuk, hogy sokkal jobb lenne az, ha saját klubunkban tudnánk eredményeket elérni.

Tagságunk csak felnőtt versenyzőkből áll. Utánpótlás neveléssel sajnos nem tudunk foglalkozni, mert mindenki munka mellett sportol. Valamennyien amatőr versenyzők vagyunk, szabadidőnk egy részét fordítjuk edzésekre és versenyekre. Még így is, hogy klubban működünk, nagyon sok pénzt kell áldoznunk arra, hogy szeretett sportágunkban indulni tudjunk versenyeken. A triatlon ugyanis elég költséges sport.

Az elmúlt tíz év alatt néhány szép eredményt sikerült elértünk. Dávid József a hosszú távú (ironman), országos bajnokságon (3,8 km úszás, 180 km kerékpár, 42 km furás) ezüstéremmel dicsekedhet szenior kategóriában. Kisebb versenyeken szinte valamennyi versenyzőnk felállhatott már a dobogó valamelyik fokára. Két dologgal is büszkélkedhetünk. Az egyik az, hogy az egyesületek létszámát tekintve a Lakiteleki Triatlon és Szabadidősport Klub tagjai közül arányában tekintve a legtöbben teljesítették az ironmant (hosszútávú triatlon). Minden triatlonos álma ugyanis az, hogy legalább egyszer célba érhessen a hosszú távon. A másik büszkélkedni valónk az, hogy Szentirmay Tamás, aki egyben a klubunk elnöke is, valamennyi hosszú távú országos bajnokságon ott volt (eddig tizenhetet rendeztek), és célba is ért. Ilyet az országban rajta kívül, senki sem mondhat el magáról.

A klubunk tagjai számtalan maratoni versenyen is részt vettek nem csak Magyarországon, de külföldön is. A Bécs-Budapest Szupermaratoni futás részt vevői között mindig lehet találni klubunkból olyan futót, akik váltóban tejesíti az öt napos verseny távjait.

Az elmúlt öt évben Lakitelek adott otthont a Triatlon Diákolimpia Országos döntőjének. Közel ezer diák versenyzett kiváló körülmények között. Ebben az évben a Duatlon Diákolimpia Országos döntőjét tűztük ki célul.

Továbbra is az a célunk, hogy az egészségünket megőrizve, sportoljunk. Aki csatlakozni akar hozzánk, azt szívesen várjuk.

Megszakítás