Oldal kiválasztása

Lakiteleki fiatalok is pályázhatnak a megyei ösztöndíjra

A tiszakécskei konzorciumban érintett települések – Tiszakécske, Lakitelek, Szentkirály, Tiszaalpár, Tiszaug – diákjai 2020. augusztus 15-től pályázhatnak a megyei ösztöndíjra. A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat kiemelten fontosnak tartja, hogy a térségünkben élő fiatalokat anyagi támogatással is segítse.

Ennek érdekében ösztöndíjalapú támogatói programot indított, melynek célja támogtani a megye fiataljait a továbbtanulásban.

A Közel 7 milió forintos támogatási összegből havonta akár 50 000 forintot is kaphatnak a sikeres pályázók. Tiszakécskén még 1 féléven át 5 településén van lehetőség, a megyei ösztöndíjprogram támogatását igényelni, amely települések egyikén állandó lakóhellyel kell, hogy rendelkezzen a pályázó.

Emellett fontos, hogy a felhívásban szereplő preferált szakmák valamelyikét tanulják a diákok és az előző aktív félévük elérje legalább a hármas átlagot.

A „BÁCS-KISKUNBAN ITTHON VAGY” ösztöndíjprogram beadási határideje: 2020. október 1.

Mivel a tiszakécskei konzorciumban meghirdetett pályázat utolsó félévéhez ért, így a következő hetek és hónapok feladata, hogy a megyei önkormányzat a települési önkormányzatokkal és a vállalkozásokkal együtt gondolkodva folytassa az ösztöndíjprogramot. A megyei önkormányzat arra kéri a helyi vállalkozókat és a települési önkormányzatokat, hogy vegyenek részt a közös munkában annak érdekében, hogy a későbbiekben olyan, jól képzett szakembereket alkalmazhassanak a megyei cégek, akik magas színvonalú szakmai tudás birtokában állnak.

Az új felhívás, illetve bővebb információ és a dokumentáció a https://www.bacskiskun.hu/oldalak/tiszakecske oldalon található.

A pályázatról készítettünk egy egyszerűsített leírást is, ami segédletül szolgálhat az indulni szándékozók számára.
A segédletet IDE KATTINTVA TÖLTHETI LE >>

Megszakítás