Oldal kiválasztása

Királykisasszonyok és Királyfiak Otthona

Lakitelek az egyik aki megkapja idén a “Királykisasszonyok és Királyfiak Otthona” díjat

A dr. Kopp Mária a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Egyetemének vezetője által életre hívott Három Királyfi, Három Királylány mozgalom a „Válságban a gyermek, a legfontosabb támasz” címmel szervezett kerekasztal beszélgetéssel indult útjára. Alapító nyilatkozatban fogalmazták meg álláspontjukat és ajánlásaikat a népesedési problémák kezelésére, a demográfiai helyzet javítására, folyamatos napirenden tartására. Számítanak a civil szervezetek javaslataira, és a mozgalomhoz való csatlakozásra is lehetőség nyílt.

Ezek a gondolatok vezérelték fenntartó szervezetünk, a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesületet arra, hogy meghirdesse 2010. január 1-jével Bács-Kiskun megye települései részére a Királykisasszonyok és Királyfiak Otthona cím elnyerését.

Naptári évente az a település nyerheti el a címet, ahol az előző év december 31-én megállapított statisztikai létszámhoz viszonyított legnagyobb százalékos mértékű
az ott lakó (állandó bejelentett lakcímmel rendelkező szülők gyermeke) újszülött létszámnövekedés. A program keretében a települések nagysága alapján,
három kategóriában lehet a díjat elnyerni, azaz évente három díjat adunk át. A díj részét képezi a településnek adományozott tábla és az újszülöttek számára egy-egy kis jelképes, tűzzománc korona.

A 2012. évi adatok alapján a KSH hivatalos igazolásának a birtokában örömmel jelenthetem, hogy az idei évben Önök az egyik díjazottak. Hogy az első, második vagy a harmadik helyen szerepelnek-e azt később áruljuk el.”

A rendezvényt 2013. december 20-án, pénteken délután 3 órakor tartjuk a lakiteleki művelődési házban!

Várunk minden kedves érdeklődőt!

Megszakítás