Oldal kiválasztása

Laki-Gazda Kft. hulladékszállítási tájékoztatóTisztelt Lakosság

A 2015. január elsejétől érvényes hulladékgyűjtéssel kapcsolatos törvény és kormányrendelet alapján módosított helyi Önkormányzati rendelet szakhatósági véleményezés alatt van.

Részletek a Bővebben gombra kattintva.

Mivel többen jelezték felénk, hogy a hulladékgyűjtő edényzetekbe helyezett hamu illetve zöld hulladék nem került elszállításra, ezért tájékoztatjuk Önöket, hogy a 2015. január elsejétől érvényes hulladékgyűjtéssel kapcsolatos törvény és kormányrendelet alapján módosított helyi Önkormányzati rendelet szakhatósági véleményezés alatt van.

A tapasztalatok alapján sok ingatlannál keletkezik hamu illetve salakanyag melyet a hulladékgyűjtő edényzetbe helyeznek el nagy mennyiségben. Ezért szeretnénk segítséget nyújtani e hulladékfajta elhelyezésével kapcsolatban. A nedves, általános hulladékgyűjtő edényzetbe maximum a teljes hulladékmennyiség 10 %-a lehet hamu illetve salakanyag, melyet csak és kizárólag teljesen kihűlt állapotban lehet elhelyezni. A legpraktikusabb mindenki számára, ha a fent említett hulladékfajtákat nejlonzsákba vagy tetszőleges tasakba bekötve helyezi az edényzetbe. Emellett a fahamu több módon is hasznosítható, többek között belekeverhető a komposztba, kiváló csúszásgátló jegesedés esetén, illetve a növények esetében a kártevő rovarok ellen is továbbá tökéletes tápanyagpótlást jelent a földbe forgatva.

Közreműködésüket köszönjük!

Megszakítás