Oldal kiválasztása

 

március 15 47

 

További fényképek megtekinthetők: itt 

Községi megemlékezést tartottak március 15-én, pénteken reggel 10 órától a Templom-parkban az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörésének 171. évfordulója alkalmából.
A történelmi zászlók bevonulását, és a Himnuszt követően Kiss Anita polgármester asszony kapta meg a szót. Beszédében kiemelte: a márciusi ifjak ereje az összefogásban volt, ez méltó példa a ma embere számára is. Beszédét Széchenyi idézetével zárta: „Egynek minden nehéz; soknak semmi sem lehetetlen.”

A településvezető beszédét követően a Szivárvány Óvoda Katica csoportja, majd az általános iskola 6. osztályos tanulóinak műsora következett az iskolai énekkar közreműködésével. A hagyományokhoz híven az idei évben is a március 15-ei ünnepség keretein belül tették le esküjüket a Muraközy János Honvéd Hagyományőrző és Lövész Egylet újoncai. Az idei évben hét fiatal tett esküt. Ezt követően Hajagos Csaba, a Kecskeméti Katona József Múzeum történész-muzeológus munkatársa mutatta be a forradalom és szabadságharc térségünkben lezajlott eseményeit.
A 2019. évben a Képviselő-testület döntése alapján négy kitüntető díj is átadásra került. Szél Zoltán részére a Lakitelek Közszolgálati Díja kitüntetést, id. Salánki Imre részére a Lakitelek Közbiztonságáért Díj kitüntetést, a Lakiteleki Ifjúsági Klub Egyesülete részére a Lakitelek Ifjúsági Díja kitüntetést, dr. Fincicky Sándorné részére a Lakitelekért Emlékérem kitüntetést adományozta a testület. A kitűntetéseket és a vele járó díszoklevelet Kiss Anita polgármester asszonytól, és Gondi Etelka jegyző asszonytól vehették át a díjazottak.
A díjak átadását követően Petőfi Sándor mellszobránál koszorúkat helyeztek el az önkormányzat és különböző civil szervezetek, intézmények vezetői, valamint az óvodások és általános iskolás diákok nemzetiszín zászlókat és kokárdákat tűztek a kopjafa köré a hagyományőrző fiatalok eközben díszsorfalat álltak. Az ünnepséget a hagyományokhoz híven a Szózat zárta.
A megemlékezés térzenéjét a Lakiteleki Tűzoltó Zenekar, a hangosítást és egyéb eszközöket az idei évben is a Közösségi Tér biztosította.

Megszakítás