Oldal kiválasztása

 

HD minőség, a képernyő jobb alsó sarkában a fogaskerék ikonra kattintva 720P felírat választásával érhető el.

 

Április 28-án, délután öt órától közmeghallgatást tartott Lakitelek Önkormányzata a művelődés házban, melyen a teljes képviselő-testület részt vett.

Rendhagyó módón a polgármesteri köszöntőt követően Szabó Attila, az ARGOS Állatvédelmi Egyesület elnöke kapta meg a szót, aki ismertette a jelenlévőket a hatályos ebtartási jogszabályokról. Településünkön évek óta folyamatosan visszatérő probléma az utcán kóborló ebek jelenléte. Most az önkormányzat és az egyesület talán országos szinten is egyedülálló együttműködési megállapodást kötött, így közös erővel sikerülhet úrrá lenni ezen a sokakat foglalkoztató problémán. A tervek szerint mikrochipezési akciót hirdetnek, valamint kutyaiskolai képzés beindítását is tervezik településünkön, melyhez mind az önkormányzat, mind az ARGOS Állatvédelmi Egyesület támogatást nyújt a lakosság részére. Emellett állatvédelmi előadásokat és bemutatókat tartanak, ezzel nevelve a legfiatalabb generációkat egy felelősségteljesebb állattartó nemzedékké. Ha mindez sikerül, országos szinten is példaértékű és követendő gyakorlat alakulhat ki településünkön.

Ezt követően Zobokiné Kiss Anita polgármester asszony tájékoztatója következett a folyamatban lévő ügyekről és fejlesztésekről. Elmondta, hogy remélhetőleg rövidesen elbírálásra kerül a Lakiteleket Kerekdombbal összekötő kerékpárút pályázata. A pályázatot a Megyei Önkormányzat által létrehozott Kft. munkatársai írták. A TOP-os pályázatok sajátossága, hogy figyelembe veszik a települések fejlesztési elképzeléseit és ezt összehangolva meghatározott sorrendben lehetett a pályázatokat beadni. Az elbírálásnál kiemelt szerepe van a Közgyűlésnek és a Választókerület Elnökének. Mondhatni Lezsák Sándoron múlik, hogy nyer-e a pályázat. Ezért polgármester asszony köszönetét fejezte ki elnök úrnak. Emellett még az idei évben kiírásra és elbírálásra kerülhet további három TOP-os pályázat, melyet az Egészségház fejlesztésére, a Holt-Tisza part fejlesztésére és esővíz elvezető rendszer kiépítésére nyújt be az önkormányzat. Emellett folyamatosan keresik annak lehetőségét, hogy hogyan lehetne az iskola U alakjának beépítésével egy étkezőt és új tantermeket kialakítani, valamint egy sportcsarnok kivitelezését megvalósítani településünkön. Az idei évben tovább bővül a napelemes világítás, folyamatban van 8 elem kiépítése a külterületen, mely a következő években folyamatosan bővítésre kerül, ezzel megkönnyítve a külterületeken élők életét. Folyamatos a belterületi földes utcák felmérése és a tervek elkészítése, így egy prioritási sorrendet felállítva az önkormányzat anyagi lehetőségeihez mérten minden évben újabb utcák kerülhetnek leaszfaltozásra. Az idei évben is lesz virágültetés, május 13-án a korábbi évekhez hasonlóan több ezer virág kerül kiültetésre, melyre szeretettel várnak minden segíteni vágyót. Szintén közösségi összefogással új játszótér kerülhet kialakításra a Lévai iskolánál, mely iskola időben a tanulók, egyéb időpontban pedig településünk minden lakója előtt nyitva áll.

A polgármesteri tájékoztatót követően következhettek a lakossági kérdések, melyekre a kérdezők azonnali választ is kaptak. Kérdésként merült fel, hogy a Nyárlőrincet Kecskeméttel összekötő kerékpárút mikor kerül befejezésre, melyre válaszul polgármester asszony elmondta, hogy tudomása szerint remélhetőleg még ebben a ciklusban kivitelezésre kerül az eddig befejezetlen hét kilométeres szakasz.

Másik kérdésként merült fel a Móricz Zsigmond utca földes szakaszán lakók által beadott aszfaltozási kérelem ügye, melyre válaszol Zobokiné Kiss Anita elmondta, hogy azon utcára is folyamatban van a tervek elkészíttetése, és a kivitelezési engedély elkészítése.

Madari Andor kérdésként tette fel, hogy a Lakiteleki Önkéntes Tűzoltó Egyesület, valamint a Szabó Mihály Polgárőr Egyesület az idei évben részesül-e támogatásban. Polgármester asszony elmondta, hogy természetesen az idei évben is részesül támogatásban a két egyesület. A jövő hét folyamára egyeztetésre hívta az egyesületek vezetőjét, hogy a támogatási formáról tárgyaljanak.

Az utóbbi napokban több kérdés is felmerült különböző internetes fórumukon a Sportszékház tetőszerkezetének felújításával kapcsolatban. A felmerülő kérdések tisztázása céljából polgármester asszony elmondta, hogy a projekt teljes kivitelezési költsége 15,5 millió forint, melyhez az önrészt, mely 4.700.000.-Ft az önkormányzat visszatérítendő támogatásként nyújtotta. A cikkben leírt minimum 10 %-os önrész biztosítása csupán egy tájékoztató rész a TAO-s pályázati rendszerrel kapcsolatban, a Lakiteleki Torna Egylet pályázatában ennél magasabb összegű önrész vállalása került feltüntetésre. Egyúttal szeretettel meghívta a lakosságot a április 30-ai átadásra, és az azt követő Fradi öregfiúk elleni mérkőzésre, mely 1.000.-Ft-os támogatói jegy ellenében tekinthető meg.

Talán a lakosság folyamatos tájékoztatásának is köszönhetően a jelenlévők nem tettek fel több kérdést, így bő egy órával a kezdést követően polgármester asszony megköszönte a jelenlévőknek a megjelenést, és a közmeghallgatást berekesztette.

 

Kozmeghallgatas

Kozmeghallgatas 01

Kozmeghallgatas 02

Kozmeghallgatas 03

Kozmeghallgatas 04

Kozmeghallgatas 05

Kozmeghallgatas 06

Megszakítás