Oldal kiválasztása

Lezsák Sándor országgyűlési képviselő ezúttal Kömpöcön a faluházban tartott értekezletet a megye 4-es számúválasztókerületének polgármestereinek. A megbeszélésén többek között szó volt a CSOK programról, TOP és egyéb pályázatokról, valamint a megye közbiztonsági helyzetéről.

IMG 20160929 092744

A jelenlévőket Tisoczki László polgármester köszöntötte, aki bemutatta településüket. Elmondta, hogy hétszázan lakják a falut, a lakosság nagyon összetartó, ami a programokban is megmutatkozik.

Lezsák Sándor többek között arról beszélt, hogy október 22-én adják át a megyei díjakat. A március 15-i átadásra október 15-ig lehet ajánlani személyeket. Felhívta a településvezetők figyelmét arra, hogy aki az elkövetkezendő évben országos rendezvényt akar szervezni, az legkésőbb december elsejéig jelezze. Lenkei Róbert a megyei közgyűlés tagja a CSOK-os programról, valamint a TOP-os pályázatokról beszélt.

A megyei közbiztonságáról Szabó Vendel rendőr ezredes, rendőrségi főtanácsos, megyei rendőrfőkapitány helyettes számolt be. Az elmúlt években csökkent a megyében elkövetett bűnesetek száma, még úgy is, hogy azok egy részét migránsok követték el. Amennyiben azokat levonnák, akkor pedig jelentős mértékben. Nem lehetnének ilyen sikeresek, ha munkájukat polgárőrök nem segítenék. Az ezredes hozzáfűzte, hogy a déli határnál, az elmúlt évben hetvenkét ország állampolgárait tartóztatták fel. Naponta 750-800 rendőr teljesít szolgálatot az ország határ ezen szakaszán. Gyapjas János ezredes a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság igazgató helyettese a munkájukról tartott előadást. Dr. Fekecs Dénes a megyei polgárőr szövetség elnöke, pedig a polgárőrök tevékenységéről beszélt. Elmondta, hogy augusztus egytől a polgárőrök is teljesítenek szolgálatot a déli határnál.

A tanácskozás befejezéseként Lezsák Sándor arról tájékoztatta a jelenlévőket, hogy a választókerületi polgármesterek következő találkozója december elsején Fülöpszálláson lesz.

IMG 20160929 095126

IMG 20160929 100844

Megszakítás