Oldal kiválasztása

Körzeti erdőtervezés előzetes tárgyalásáról

Hirdetmény a körzeti erdőtervezés előzetes tárgyalásáról

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Erdészeti Igazgatósága az erdőről, az erdő védelméről és az erdőgazdálkodásról szóló 2009. évi XXXVII. törvény 31-36. §-aiban és az erdőtervrendelet előkészítésének, és a körzeti erdőterv készítésének szabályairól szóló 11/2010. FVM rendeletben foglaltak alapján az erdőgazdálkodás lehetőségeit és korlátait megalapozó körzeti erdőtervet készít a Kecskeméti erdőtervezési körzetre vonatkozóan.
A körzeti erdőterv előzetes tárgyalására 2012. június 22-én 09:00 órától, 6000 Kecskemét, Halasi út 36. szám alatti címen kerül sor.
A körzeti előzetes tárgyalásra a körzeti erdőtervezéssel érintett területek erdőgazdálkodói, a helyi önkormányzatok, és a részvételre jogosult, erdészeti vagy természetvédelmi célra alakult civil szervezetek bevonásával kerül sor.
A meghívottak a fenntartható erdőgazdálkodással, az erdei életközösséggel, továbbá az erdő természetvédelmi és közjóléti célú használatával, hasznosíthatóságával kapcsolatos, elektronikus palfalvizs@nebih.gov.hu vagy postai úton 6701 Szeged, Pf. 35. címre megküldött írásos javaslatokat, irányelveket tehetnek 2012. június 07.-ig. Ilyen javaslatok lehetnek többek között a védelmi és közjóléti rendeltetésű erdők kezelésének szempontjai, vágásérettségi szakaszok, illetve a tarvágásra jelölhető faállomány típusok meghatározása, vagy a véghasználatra és erdőfelújításra vonatkozó szabályok, feltételek. Az Igazgatóság azokat a javaslatokat veheti figyelembe a körzeti erdőtervezés során, amelyek nem ütköznek jogszabályba, továbbá nem akadályozzák a fenntartható erdőgazdálkodást.
Előzetes tárgyalás időpontja: 2012. június 22. 09:00 h.
Előzetes tárgyalás helyszíne: 6000 Kecskemét, Halasi út 36.
Írásos hirdetmény kifüggesztésének napja: 2012. május 23.
Hirdetmény levételének napja: 2012. június 23.

Megszakítás