Oldal kiválasztása

BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Polgári Védelmi FőfelügyelőségFelhívás az ország ifjúságához a 2011. május 18-i katasztrófavédelmi próbariasztásról.

Tisztelt Ifjúság!

Mindnyájan hallottatok már a Magyarországon bekövetkezett katasztrófákról, súlyos következményekkel járó eseményekről.

A vörösiszap katasztrófához és az árvizekhez hasonló esetek
tapasztalatai alapján arra törekszünk, hogy Veletek együtt a lehető
legjobban felkészüljünk a hasonló helyzetekre.

Fő célunk, hogy a lakosság – beleértve Titeket is – rendelkezzen az adott helyzetnek megfelelő magatartási elvárásokkal, szükséges ismeretekkel, amelyek segítségével katasztrófa esetén mindenki tudja, hogy mit kell tennie.

Ennek érdekében felkészítéseket és gyakorlatokat szervezünk, hogy tapasztalatot és rutint szerezzünk, felkészüljünk.

Ilyen gyakorlatra kerül sor 2011. május 18-án – szerdán, melyben az információszolgáltatás (híradó) módszerét vizsgáljuk. A katasztrófavédelem célja, hogy Ti és Szüleitek is érthető híradásokból tudjatok tájékozódni, ha hazánkban katasztrófa vagy egyéb veszélyhelyzet adódik.

A májusi gyakorlathoz J. R. R. Tolkien A Gyűrűk Ura című művéből ismert helyszíneket használjuk fel azért, hogy ne keltsünk riadalmat magyar településekről szóló hírekkel. A Gyűrűk Ura egy meseszép, Általatok is jól ismert világot mutat be. Meggyőződésünk, hogy Ti – a felnövekvő ifjúság – teljes tökéletességében ismeritek a történetben leírt helyszínek minden zugát, így segíthettek nekünk!

Kérjük, hogy május 18-án érdeklődjetek Szüleitektől, hallották-e a híradásokban a katasztrófahelyzet híreit és segítsetek nekik eligazodni Tolkien vadregényes „térképén”, nyugtassátok meg Őket, hogy ez csak gyakorlat!

Budapest, 2011. május 11.

BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
Polgári Védelmi Főfelügyelőség


Feltöltésre került a december 14-ei
képviselő-testületi ülés jegyzőkönyve.

A
letöltéséhez kattintson ide!


Feltöltésre került a december 14-ei
képviselő-testületi ülés jegyzőkönyve.

A
letöltéséhez kattintson ide!

Megszakítás