Híreink
Ma 2021. június 24. csütörtök, Iván napja van.
Holnap
Vilmos, Maxim
napja lesz.


Pályázat - Lakitelek csapadékvíz elvezetése szikkasztó árkokkal I. ütem

 

Lakitelek Önkormányzata "Lakitelek csapadékvíz elvezetése szikkasztó árkokkal I. ütem" megnevezésű támogatási kérelme 40 millió forint összegű támogatásban részesült.

Jelenleg a tervezési folyamat zajlik, a jogerős vízjogi létesítési engedély beszerzése és a kiviteli tervdokumentáció elkészítése van folyamatban.

A beruházás építési munkálatai várhatóan a nyár folyamán a kivitelező kiválasztását követően kezdődnek meg.

 A projekt keretében összesen 743,2 fm vízelvezető csatorna, 0,54 m3 vizet tároló A típusú és 0,34 m3 vizet tároló B típusú földmedrű nyílt szikkasztóárok kerül kiépítésre.

Az építés sorrendje: tereprendezés, árokmeder és támfalak földkiemelése, támfalak építése, gyeprácsos mederburkolás, szegély építése.

A projektben az alábbi területek érintettek: Martinovics u., Zrínyi u., Rózsa u., Szikra u., Móricz Zs. út, Muraközi u., Hankovszky u., Zalán u., Vasút u. (Úttörő u.), Kinizsi P. - Vak Bottyán sarka

A projekt átfogó célja a helyi vízkár veszélyeztetettség csökkentése, specifikus célja pedig a fejlesztéssel érintett utcákban található ingatlanvagyon védelme. A projekt kapcsán elvárás volt, hogy kizárólag csak a területen vissza nem tartható, ott nem hasznosítható többletvizek kerüljenek elvezetésre.

Kérjük az érintett lakosságot, hogy vizsgálja meg az ingatlanán keletkező csapadékvíz ingatlanon belüli hasznosításának lehetőségét, ingatlanon belüli összegyűjtését és locsolásra történő felhasználását. Ma van a FÖLD napja. Ez alkalmat ad arra, hogy elgondolkodjunk és tegyünk is a FÖLD természeti értékeinek megőrzéséért. A VÍZ egyre nagyobb kincs.

Szeretnénk a Lakosság figyelmét felhívni, hogy a tetőlefolyókat az OTÉK előírásainak megfelelően kell kialakítani (37§ (3) bekezdés, 47§ (10) bekezdés szerint). A tetőlefolyókról elsősorban a telken belüli szikkasztást kell előnyben részesíteni. Ahol ez technikailag nem megoldható (pl. zártsorú beépítés esetén) egyedi kérelem alapján, az Önkormányzat hozzájárulásával lehet csak zártszelvényű vezetékben és az utcai járdaszint alatt az ingatlan előtt található szikkasztó árokba vezetni.


Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Keresés a honlapon

Otthonunk, Lakitelek újság

otthonunk lakitelek 05 06

TOP-4.1.1-16

Egészségház fejlesztése Lakiteleken

TOP-2.1.3-16

top 2 1 3 16

KÖFOP-1.2.1-VEKOP-16

Asp 2020

Magyar Falu Program

Magyar Falu Program

Választások 2019

valasztas

Rendőrség telefonszámai

Segélyhívó: 112

Körzeti Megbízott:

06-20-539-5899

Orvosi ügyelet telefonszáma

20/915-7063

 

 Gyengénlátóknak

Magyar Államkincstár

allampapir

babakotveny

Programnaptár

loader

Közösségi oldalunk

Közösségi média

Kecskemét és térsége turisztikai mobilapplikáció

Kecskemét és térsége mobil app

Kecskemét és térsége rendezvényei

Kecskemét és térsége rendezvényei

Üzletek nyilvántartása

Üzletek, cégek nyilvántartásának jegyzéke