Híreink
Ma 2020. október 1. csütörtök, Malvin napja van.
Holnap
Petra
napja lesz.

A jegyző tájékoztatója a Polgármesteri Hivatal működéséről a járvány ideje alatt

 
Tisztelt Ügyfeleink!

A jelenlegi járványügyi helyzetre tekintettel a Lakiteleki Polgármesteri Hivatal telefonos ügyeletet tart hétfőtől - csütörtökig 8:00 órától 16:00 óráig, valamint pénteken 8:00 - 13:30-ig a 06-76/449-011-es telefonszámon a 40/2020. (III. 11.) Korm. rendeletben kihirdetett veszélyhelyzetre, valamint Lakitelek Polgármestere, Madari Róbert által kiadott közleményekben foglaltakra tekintettel, a veszélyhelyzet visszavonásáig.

Ezért kérjük a lakosságot, hogy bármilyen ügyben (felvilágosítás kérés, ügyintézés, időpont egyeztetés, szociális ügyek, anyakönyv, házasságkötés, hagyaték, településüzemeltetés vagy akár a személyes jelenlétet igénylő esetben, stb…) elsődlegesen telefonon hívja a Polgármesteri Hivatalt a fenti számon.

A Hivatal részéről a munkavégzés a rendelkezésünkre álló elektronikus rendszeren keresztül ügyfélfogadási rendtől függetlenül zavartalanul folyik.

Ugyanakkor, szintén elsődleges lehetőségként kérjük használják az „e-Papír” szolgáltatást ügyfélkapujukon keresztül. Az „e-Papír” egy ingyenes, hitelesített üzenetküldő alkalmazás, amely internetkapcsolaton keresztül, elektronikus úton összeköti az Ügyfélkapuval rendelkező ügyfeleket a szolgáltatáshoz csatlakozott intézményekkel, így a Lakiteleki Polgármesteri Hivatallal is. Ezen keresztül szintén bármilyen kéréssel fordulhatnak hozzánk.

Kérjük továbbá vegyék igénybe az egyéb elektronikus ügyintézési lehetőségeket (https://www.lakitelek.hu/index.php/ugyintezes/elektronikus-ugyintezes) a

  • személyes ügyfélkapu rendszerén továbbá
  • Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen keresztül.

A házipénztárunk minden pénteki napon nyitva 09:00 órától 12:00 óráig, valamint az esedékes segélyfizetés időpontjában: 2020. április 1. napján, 13:00 órától 16:00 óráig. Kérjük az érintett ügyfeleket, hogy az Önök és munkatársunk egészségének megóvása érdekében az egészségügyi elvárásokat betartva, a Hivatal előterében elhelyezett fertőtlenítőt használva fertőtlenítsenek vagy kesztyűt, amennyiben szükséges szájmaszkot használjanak, egymástól legalább 1,5 - 2 m-es távolságot tartva várakozzanak.

Az iskolai étkezési térítési díj befizetésének rendje megváltozik! Kérjük a Kedves Szülőket, hogy a befizetést átutalással teljesítsék a Takarékbank Zrt-nél vezetett, 52000018-18043396 bankszámlaszámra, 2020. április 15. napjáig. A Közlemény rovatban kérjük feltüntetni a gyermek nevét, osztályát. A fizetendő összegről tájékoztatást kérhetnek a 06-70/931-78-26 –os telefonszámon, Somodiné Német Idánál.

A Tiszakécskei Járási Hivatalhoz tartozó települési ügysegédi ügyfélfogadás határozatlan ideig szünetel. Az ügysegédi ügykörben az ügyeket a Tiszakécskei Járási Hivatalban (6060 Tiszakécske, Szent Imre tér 1.) személyesen vagy postai úton tudják intézni.

A hulladékszállítással, lomtalanítással kapcsolatos személyes ügyfélfogadás – a szolgáltató tájékoztatása szerint – előre nem látható ideig szünetel! Ha a hulladékszállítással problémájuk merülne fel, azt az alábbi elérhetőségeiken jelezzék: postacím: 6521 Vaskút, 0551/2 hrsz.; telefonszám: + 36-79/524-821;

E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.; Honlap: www.fbhnpkft.hu

 

Végül ezekben a nehéz időkben egy kis lelket melengető írást küldök Önöknek Böjte Csaba testvér tollából:

„Kerül mibe kerül, megkaptuk a legdrágább, az egyetlen lényegest amire születtünk, az IDŐ-t önmagunkkal és szeretteinkkel, családunkkal való együttlétre. Otthonainkban könyveinkkel, gondolatainkkal, mindazokkal, akik hozzánk tartoznak, tetszik, nem tetszik be vagyunk zárva, nem egy rövid időre, hanem hosszú hónapokra.

A statisztikák szerint eddig napi 7-8 percünk volt arra, hogy gyermekeinkkel beszélgessünk, kifejezzük családtagjaink iránti szeretetünket. Arra statisztikák sincsenek, hogy napi hány percet szántunk önmagunkra, saját gondolatainkban való szembesülésre, imádságra, életünk újragondolására, tervezgetésre. Igazából ez az önként vállalt bezártság egy hatalmas lelkigyakorlat, egy kimondhatatlan nagy ajándék, egy átgondolt, tudatosan megálmodott új korszakba való belépés előtti csend előszobája!

A koronavírus által ránk kényszerített bezártság ellen lázadozhatunk is, feszegethetjük a falakat, de örömmel át is ölelhetjük, mint egy hatalmas lehetőséget az elcsendesedésre, életünk újratervezésére, közvetlen családunk iránti gyöngéd szeretetünk napról napra való megélésére!

A bölcs ember él a lehetőséggel!
Használd ki a nem keresett és mégis megtalált drága időt!”

Kérem, hogy törekedjünk egészségünk megőrzésére, a megelőzésre, ezért köszönöm türelmüket, együttműködésüket és megértésüket!


Tisztelettel:

dr. Szikszai Emőke
a falu jegyzője


Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Keresés a honlapon

Otthonunk, Lakitelek újság

otthonunklakitelek2020 03

Magyar Falu Program

Magyar Falu Program

Választások 2019

valasztas

KÖFOP-1.2.1-VEKOP-16

Asp 2020

Orvosi ügyelet telefonszáma

20/915-7063

Rendőrség telefonszámai

Segélyhívó: 112

Körzeti Megbízott:

06-20-539-5899

 

 Gyengénlátóknak

Programnaptár

loader

Közösségi oldalunk

Közösségi média

Kecskemét és térsége turisztikai mobilapplikáció

Kecskemét és térsége mobil app

Kecskemét és térsége rendezvényei

Kecskemét és térsége rendezvényei

Üzletek nyilvántartása

Üzletek, cégek nyilvántartásának jegyzéke