Híreink
Ma 2020. július 11. szombat, Nóra, Lili, Kerka napja van.
Holnap
Izabella, Dalma
napja lesz.

Változás az orvosi rendelők működésében

 

A koronavírus gyors terjedése miatt az alábbi változásokat vezetjük be a Lakiteleki háziorvosi rendelők működésében:

1. Vényfelírás

  • a rendszeresen szedett gyógyszerek felírásának kérése történhet interneten keresztül is: ebben az esetben a felírni kívánt gyógyszerek listáját (pontos név, szedés gyakorisága) a háziorvos email címére kell küldeni. Dr. Laza Erika betegei a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., Dr Rácz Péter betegei a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre. A rendkívüli helyzetre tekintettel alapestben két havi gyógyszer felírása fog történni (2x1 havi, nem szükséges egyszerre kiváltani mindkét havit, de fel lesz írva). Kéjük azt is írják meg, hogy a felírt recepteket papír alapon is meg akarják-e kapni. A felírás megtörténéséről válasz email-t fogunk küldeni.
  • a felírás történhet papíron történő igénylésen keresztül is. Ebben az esetben egy papírlapra OLVASHATÓAN írják fel nevüket, születési dátumukat és a kívánt gyógyszerek listáját (pontos név, szedés gyakorisága). Ezt a listát adják át személyesen az asszisztensnőnek, aki átnézi. A felírt receptekért amennyiben kérik- a következő munkanapon lehet jönni. Ez esetben is kéthavi gyógyszer felírása fog történni.
  • a recepteket –amennyire lehetséges- elektronikus módon, az EESZT-n keresztül (felhőalapú szolgáltatás) írjuk fel. Ez azt jelenti, hogy a felírt receptekért nem szükséges személyesen bejönni, elégséges személyi igazolvánnyal, vagy TAJ kártyával a gyógyszertárba elmenni és kiváltani. A járvány miatt itt is változás történt: más részére is kiadhat a gyógyszertár elektronikusan felírt receptet. Ebben az esetben két dokumentumot kell felmutatni: annak a személynek a TAJ kártyáját, akinek a részére felírásra került a gyógyszer, és a kiváltást végző személy személyi igazolványát.
  • a gyógyszertárban egyszerre annyi beteg tartózkodhat, ahány ablak van receptek kiadására. Ez a lakiteleki gyógyszertárban kettő, így a többieknek a patikán kívül kell várakozni addig, amíg sorra nem kerülnek.

2. Lejáró szakorvosi javaslatok

A veszélyhelyzet időtartama alatt és még utána 90 napig az emelt és kiemelt támogatással rendelhető gyógyszerekre és gyógyászati segédeszközökre kiállított szakorvosi javaslatok érvényesek maradnak.

3. Táppénzes igazolások

A veszélyhelyzet időtartama alatt a keresőképtelenségről szóló orvosi igazolásokat nem kell kéthetenként kiállítani. Természetesen továbbra is ki tudjuk állítani, de célszerű ezt az igényt is előző nap telefonon, vagy email-ben jelezni felénk, és másnap bejönni az igazolásért.

A rendelő és a gyógyszertár forgalma az elkövetkező hetekben valószínűleg emelkedik, a várakozásért továbbra is szíves türelmüket és megértésüket kérjük.

 

Tisztelettel:

A lakiteleki háziorvosi rendelők dolgozói


Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Keresés a honlapon

Otthonunk, Lakitelek újság

Otthonunk, Lakitelek újság

Magyar Falu Program

Magyar Falu Program

Választások 2019

valasztas

KÖFOP-1.2.1-VEKOP-16

Asp 2020

Orvosi ügyelet telefonszáma

20/915-7063

Rendőrség telefonszámai

Segélyhívó: 112

Körzeti Megbízott:

06-20-539-5899

Programnaptár

loader

Közösségi oldalunk

Közösségi média

Kecskemét és térsége turisztikai mobilapplikáció

Kecskemét és térsége mobil app

Kecskemét és térsége rendezvényei

Kecskemét és térsége rendezvényei

Üzletek nyilvántartása

Üzletek, cégek nyilvántartásának jegyzéke