Híreink
Ma 2020. május 25. hétfő, Orbán napja van.
Holnap
Fülöp, Evelin
napja lesz.

dr. Szikszai Emőke

 

Kedves lakitelekiek!

2020. február 1-től ismét dr. Szikszai Emőke Lakitelek jegyzője. Fogadják szeretettel őt és beköszönő gondolatait!

 

1. Szeretettel köszöntünk ismét Lakiteleken!

Köszönöm szépen. Kérlek engedd meg, hogy megragadjam az alkalmat és az írott sajtó útján én is köszönthessem az Olvasókat, a település valamennyi lakosát.
Igen, hazatértem.
A választásokat követően Madari Róbert polgármester úr megkeresett: elvállalnám-e a településen a jegyzői munkát. Megtisztelő volt felkérése.
Gondolkodóba estem, majd igent mondtam. Hozzáteszem, döntésem meghozatala során elsősorban a szívemre hallgattam. Szeretem Lakiteleket, az embereket, a tájat, a környezetet.

2. Beszélnél a Polgármesteri Hivatalról, annak jövőbeni munkájáról?

A Hivatal elsődleges feladata a hatályos jogszabályi rendelkezések megtartásával a ránk ruházott hatáskörök, feladatok végrehajtása (közigazgatás, adóügyek, intézmények gazdálkodása, stb….), továbbá a Képviselő-testület munkájának segítése. Így részt szükséges vállalunk a pályázatok benyújtásában, az elnyert pályázatok megvalósításában, a koordinálásban, majd pedig azok fenntartásában. Ebben valóban a Hivatal komoly, hozzáadott értéket képvisel.

Hallottam, hatalmas az elvárás. Azonban tudni kell, bár az Önkormányzat, az Intézmények és a Hivatal folyamatosan teszi a dolgát, de a látványos eredmények nem egyik pillanatról a másikra valósulnak meg. Először egy hosszú előkészítő szakasz zajlik. A Képviselő-testület az elképzelésekről döntéseket hoz, majd azokról - az Európai Unió és a hatályos magyar jogszabályok megtartásával - terveket készíttet, engedélyeztet, közbeszerzési, beszerzési eljárásokat folytat, és csak mindezek után következik a várva várt kivitelezés. Ez a Hivatal részéről is kb. 3-4 évnyi kitartó, következetes, összehangolt csapatmunkát jelent.

3. Milyen változásokat hoztak számodra az elmúlt évek?

Mikszáth egyik regényalakja azt a bölcs elvet vallja, hogy vannak változások, helyzetek, amelyekkel nem tudunk mit tenni, és vannak, amelyekkel igen. Az előbbiekkel egyszerűen ésszerűtlen foglalkoznunk, mert semmi célja sincs a velük való bajlódásnak, az utóbbiakkal viszont akad dolgunk bőven.

DE! Egyik miatt se búslakodjunk!

Például: örültem, mert volt munkám, mely révén sokat tapasztaltam. Először a Kiskunmajsai Polgármesteri Hivatal jegyzőjeként tevékenykedtem, majd pedig a 2017. január 1. napján újonnan megalakult Kecskeméti Tankerületi Központ jogi osztályát vezettem. Jelen pillanatból visszatekintve nem gondoltam volna, hogy 5 év mennyi mindent átalakít életünkben, önmagunkban, testünkben, lelkünkben egyaránt.

4. Amikor évekkel ezelőtt elkezdtél dolgozni Lakiteleken a karácsonyi készülődés vette kezdetét. Most pedig a böjti időszak és a húsvét közeleg. Feltenném ismét azt a kérdést, amit akkor kaptál: most számodra mi az üzenete az ünnepeknek?

A böjt a farsangi dínom-dánom végét jelenti, a megtisztulás kezdetét, a lemondást, a változást, az összefogást és egy új élet kezdetét.

Az ünnepekkel akár az emberi lét ívét is felrajzolhatnánk, a fiatal, a közép és az érett kor közötti különbségeket, vagyis mindazt, amit eddig az élettől kaptam, és kaptak mások is.

Remélem egyszer Lakitelek valamennyi lakosa és magam is részesülhetek az idős kor adományában, derűjében, addig azonban még rengeteg tennivaló vár ránk/rám, melyhez kérem Isten segítségét.


Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Keresés a honlapon

Otthonunk, Lakitelek újság

Otthonunk, Lakitelek újság

Választások 2019

valasztas

KÖFOP-1.2.1-VEKOP-16

Asp 2020

Orvosi ügyelet telefonszáma

20/915-7063

Rendőrség telefonszámai

Segélyhívó: 112

Körzeti Megbízott:

06-20-539-5899

Programnaptár

loader

Közösségi oldalunk

Közösségi média

Kecskemét és térsége turisztikai mobilapplikáció

Kecskemét és térsége mobil app

Kecskemét és térsége rendezvényei

Kecskemét és térsége rendezvényei

Üzletek nyilvántartása

Üzletek, cégek nyilvántartásának jegyzéke