Híreink
Ma 2020. augusztus 3. hétfő, Hermina, Kira napja van.
Holnap
Domonkos, Dominika
napja lesz.

Szivárvány Ovi

Az Eötvös Iskola Szivárvány Napköziotthonos Óvodájának hírei, aktualitások, fontos információk valamint képek a hónap eseményeiről - február


Januárban történt

Társulási tanácsülések a Tisza-menti Közoktatási intézményfenntartó társulásban

Nyárlőrinc, Tiszaug és Lakitelek települések az oktatási intézményeinek működtetését. 2007 augusztus elseje óta közoktatási intézmény társulásban látja el, melynek irányítását a Társulási tanács végzi. A Társulási tanács elnöke Pap Sándor Nyárlőrinc, tagjai, Sinka Ferenc Tiszaug, és Varga Sándor Lakitelek polgármestere.

A tanács 2010. január 25.-én, az új esztendő költségvetési tervezetét tárgyalta, és átdolgozásra javasolta, majd 2010 február 9-i ülésén már elfogadta a 2010. évi költségvetést.


Ünnepség az óvodában a magyar kultúra napja alkalmából | Sütő Lászlóné, óvodavezető

2010. január 20-án délután megünnepeltük a Laki-Lurkó óvodai újság 10 éves születés napját. Erre az alkalomra meghívtuk Varga Sándor polgármester urat, dr. Orbán Csaba Lakitelek jegyzőjét, Olajos Istvánt, mint az intézmény igazgatóját és az oktatási bizottság elnökét, Czinege Editet és Szentirmay Tamást, a bizottság tagjait, valamint Lendvainé Erki Máriát, Felföldi Zoltánt, Kalócz Antalt bizottsági elnököket.
Meghívást kaptak még az elmúlt 10 év Szülői Szervezetének elnökei, a jelenleg megválasztott SzMK tagok, az elnök, valamint az újság készítésében jeleskedő dolgozóink.
Ez alkalomból rajzversenyt hirdettünk meg az óvodai csoportoknak. „Mit kívánsz a Laki-Lurkónak?” címmel. Minden csoportból 3 pályázót vártunk. A gyerekek és az óvó nénik nagyon lelkesek és ügyesek voltak, a nemrég nyugdíjba vonuló három óvó néniből álló zsűri - Magyar Lászlóné Klári néni, Szabóné Torbán Mária és Ujváry Kálmánné Kati néni-, hosszas válogatás után tudta csak eldönteni a jeligével ellátott rajzok közül, hogy melyik a legszebb.  
Így kerültek kiválasztásra, a Margaréta csoportos Szénási Berci, Dobecz Ricsike, a Vackor csoportos Dombi Zsanika, Czechmeister Zsófia és a Kelemen Léda rajzai, ők egy-egy ajándékcsomagot kaptak, melyben gyurma, színes ceruza és matrica volt, a többi pályázó kisgyermek csokoládét és cukorkát kapott: Nagy Veronika, Honti Regő, Tóth Réka, Jász Szabolcs, Faragó Martin, Privler Zsófia, Illés Janka, Balogh Szilvia, Rádi Dominika, Bali Lilla, Kutasi Márta, Varga Sándor, valamint mindenki vihetett haza egy szülinapi zászlót is.
Az ünnepséget Olajos István igazgató úr nyitotta meg, majd azzal a videó felvétellel folytattuk, amit a gyerekek között készítettünk, melyen nagyon aranyosan és okosan beszélnek a Laki-Lurkóról.
Kedves szavakkal köszöntötte óvodánkat, újságunkat és az itt dolgozó felnőtteket, Lendvainé Erki Mária a szociális bizottság elnöke, aki már jó néhány éve rendszeres olvasója újságunknak. Ezúton is köszönjük neki!
 Majd Szentirmay Tamás az oktatási bizottság tagja, újságíró, látott el bennünket néhány jó tanáccsal és „újságírói praktikával”.
Jelenlegi és volt óvodásaink örvendeztettek meg bennünket szereplésükkel, Szénási Berci verset,  Kissebestyén Petra mesét mondott, a zeneiskolás Harkányi Réka és S. Kovács Anita, Fűz Boglárka  furulyázott, Gyuricsán Orsolya pedig énekelt.
A meghívott vendégek névre szóló ünnepi Laki-Lurkót kaptak, melyben az elmúlt 10 év újságcikkeiből szemezgettünk. Az újság írásában résztvevő óvónők még egy-egy tollat is kaptak mellé, hogy legyen mivel a továbbiakban is sok-sok cikket írni. A legvégén természetesen nem maradhatott el az ünnepi torta, amin 10 száll gyertya égett. Erről az eseményről a Petőfi Népében is olvashattak. Reméljük, akik eljöttek, jól érezték magukat!

Lendvainé Erki Mária ajándéka:
Mészáros Borbála Lakitelek első vezető óvónőjének egykori fotója a Mákvirág Drogéria-Galéria archívumából.

Óvodai hírek - 2009 február

Laki-Lurkó képek:

Óvodai hírek - 2009 februárÓvodai hírek - 2009 februárÓvodai hírek - 2009 februárÓvodai hírek - 2009 február

Óvodai hírek - 2009 februárÓvodai hírek - 2009 februárÓvodai hírek - 2009 februárÓvodai hírek - 2009 február

Óvodai hírek - 2009 februárÓvodai hírek - 2009 februárÓvodai  hírek - 2009 februárÓvodai  hírek - 2009 február

Óvodai hírek - 2009 februárÓvodai hírek - 2009 februárÓvodai hírek - 2009 februárÓvodai hírek - 2009 február

Köszönet Érte! | Szerző: Némethné Andi, szülő

Január 21.-én a Magyar Kultúra Napján egy felejthetetlen élményben volt részük a Katicásoknak.
A karácsonyi szünetben Labanczné Erzsike néni figyelt fel a Szolnoki Szigligeti Színházban, a sepsiszentgyörgyi Háromszéki Táncegyüttes vendégműveszei által előadott, Mátyás király meséi című gyermekelőadásra.
Ilike nénivel egyeztetve a jegyeket is Erzsike néni foglalta és vásárolta meg részünkre.
A csoportban az 50 db jegy pillanatok alatt gazdára talált.
Jöttek " régi-nagy"  és "jelenlegi-kis" katicások egyaránt, valamint mi szülők is nagy izgalommal készültünk az eseményre.
A káprázatos előadásnak köszönhetően, Mátyás királyunkról szóló történeteket a kicsik és a nagyobbak is elragadtatva nézték.
A színházi látogatás után még napokig az ott látottakról beszéltek, játszottak és meséltek a gyerekek.
A hazafelé utat is megédesítette a mi "ÖRÖK" katicás nagymamánk Labanczné Erzsike néni saját készítésű lekváros buktája.
Nagyon szépen köszönjük Neki és Ilike néninek, hogy megszervezték ezt a felejthetetlen színházi kirándulást.


Magyar Kultúra Napja

A Magyar Kultúra Napja alkalmából a helyi művelődési házban nagycsoportosaink megtekintették a János Vitéz című rajzfilmet. Megkérdeztük őket, hogy
Mi tetszett nekik a  rajzfilmben?

Könyves Gergő: Nekem az egész film tetszett, de a legjobb az volt, amikor a jégen csúszkáltak a lovak.

Turza Dániel: És még az is jó volt, amikor harcoltak, indultak a csatába.

Dobecz Andor: A zsiványok tetszettek.

Babita Tamás: Az tetszett, hogy mosta a ruhát Iluska.

Dósa Ábel: Az a rész tetszett a legjobban, amikor megtámadták a törököket.

Szűcs Kata: Az tetszett a mesében, hogy a banyának kilátszott a feneke.

Vakulya Dani: Nagyon mulatságos volt, amikor a lovak a jégen csúszkáltak, a szörnyek táncoltak, és amikor a végén János vitéz elvette Iluskát feleségül. De tetszett az egész mese is.

Müller Ferike: Nekem a boszorka tetszett a legjobban, mert kilátszott a feneke!

Csoma Bálint: Az volt a legjobb, ahogy a boszorka repült, és ahogy Iluskát megmentette János Vitéz. Ebben a moziban pont jó volt a hangerő.

Dombi Zsanett: Az tetszett a legjobban, amikor János Vitéz megtalálta a lányt Tündérországban. Az is jó volt, hogy kilátszott a boszorkány pucér feneke.Gyermeklabdarúgás az óvodánkban | Szerző: Sütő Lászlóné, óvodavezető

2009. szeptemberétől 25 kisfiú kettő csoportban focizik óvodánkban, Part Gyula vezetésével. Óvodánkból 13 kisgyerek regisztrált tagja a Magyar Gyermeklabdarúgó Szövetségnek. A szövetség szervezésében január 15.-én téli tornán vettünk részt Kecskeméten. Kilenc csapat mérkőzött meg egymással, közülük 7 csapat Kecskeméten edz. Óvodánk csapata a 3. helyezést érte el, így bronzéremmel jöttünk haza. Nagy volt az öröm, amelyet tetézett, hogy csapatunkból Faragó Martin és Kakó Lukács külön érmet is kapott a kiemelkedő teljesítményéért. De minden fiú nagyon ügyes volt, becsületesen küzdöttek, harcoltak a jó eredményért.
Csapatunk tagjai voltak: Anka Benedek, Faragó Martin, Jánosi István, Kakó Lukács, Labancz Barnabás, Nagy Árpád, Szénási Bertalan, Turza Dániel, Varga Sándor, Végh Martin.
A tornán a szülők is lelkesen drukkoltak a gyerekeknek, nagyon kellemes és izgalmas délutánt töltöttünk együtt.
Gratulálunk a szép eredményhez!

Óvodai hírek - 2009 február


Nevelőtestületi értekezlet | Szerző: Gulyásné Szabó Gizella, óvónő

2010. január 29-én, pénteken egész napos értekezletet tervezett nevelőtestületünk, amely a várakozásainknak megfelelően változatos és tartalmas volt.
Reggel 8 órakor a „régi” óvoda előtt gyűlt össze a kis csapat, s megtekintettük az átépítési munkálatokat. A régi óvodás óvónénik lelkesen, mi új óvodás óvónénik kicsit irigykedve jártuk végig az épületet, ahol már jól láthatóak az épület végső formái.
Ezután az új óvodában az elmúlt félév eddigi eredményeit értékeltük, s néhány gondolattal az előttünk álló félév feladatairól is beszéltünk.
Ebéd után Nyárlőrincen folytatódott a nap, ahol Bondor Éva pszihopedagógus-gyógypedagógus, a Nevelési Tanácsadó munkatársa tartott érdekfeszítő előadást a diszlexia, diszgráfia, diszkalkulia felismeréséről és terápiájáról.

Óvodai hírek - 2009 februárÓvodai hírek - 2009 februárÓvodai hírek - 2009 februárÓvodai hírek - 2009 február
Óvodai hírek - 2009 februárÓvodai hírek - 2009 februárÓvodai hírek - 2009 februárÓvodai hírek - 2009 februárÓvodai hírek - 2009 február


Februári események az óvodában | Szerző: Sütő Lászlóné, óvodavezető

Február 3       De. 9:00 órától „Áll a bál” címmel farsangi koncert  Dóbiás Péter és zenész társai  előadásában a tornateremben. Du. a Kompetencia alapú óvodai nevelés intézményi szaktanácsadója, Szabó Mihályné tanácsadást tartott.

Február 8      16:30-kor megbeszélést tartanak a Ficánka úszótanfolyamos gyermekek szülei.

Február 11    JELMEZES FARSANGI MULATSÁG minden csoportban délelőtt.

Február 15    TÉLŰZŐ ÁLLATALAKOSKODÓ, banyaégetés az udvaron.

Február 15    Kezdődik a Ficánka úszótanfolyam tavaszi, 10 alkalomból álló foglalkozása.

Február 17    Dr. Varnyú Andrásné szaktanácsadó, kompetencia mentor értekezletet tart óvodánkban, melyen részt vesznek  a Bóbita csoport óvónői és Szentirmay Tamásné szakmai vezető.


Sószoba | Szerző: Szűcs Nikoletta

Nagy hangsúlyt fektetünk az egészséges életmódra, ezért a gyermekek számára napi rendszerességgel sószoba használata áll rendelkezésre.

A sószoba egy olyan helyiség, amelynek klímája közel azonos a természetes sóbarlangokéval. A levegőjében keringő mikroszkopikus méretű sókristályok belélegezve megtapadnak a légzőszervek felületén, így segítve az öntisztulásukat és minél hatékonyabb működésüket, szükség esetén a váladék kiürítését.

A természetes kristálysó különleges képességeinek köszönhetően energiaadó, kiegyenlítő, semlegesítő és salaktalanító hatású. Kiváló tulajdonságainak köszönhetően ez a fantasztikus ásvány sok-sok probléma, betegség gyógyítója, kellemetlen tünetek enyhítője lehet.

A leghatásosabb gyógymód asztmásoknak, allergiásoknak, krupp, szénanátha, légcsőhurut, hörghurut, arcüreggyulladás, orrmelléküreg gyulladás, fülgyulladás, köhögés ellen, hangszálgyulladás esetén, légúti gyulladásos betegségek esetén.

A tökéletességre törekedve a helyiségben szoba hőmérsékleten folyamatosan Somadrin oldatot párologtatunk. A Somadrin oldat egy telített sóoldat, amely csak természetes anyagokat tartalmaz. A sóoldat párologtatása a helységben 70-80 %-os relatív páratartalmat hoz létre, megszünteti a szennyező anyagok jelenlétét, így egy erősen antibakteriális, antiallergén, pormentes klímát hozunk létre.

A sószoba egy esztétikusan kialakított helyiség, ahol a gyerekek kedvük szerint foglalatoskodhatnak: rajzolhatnak, mesekönyvet nézegethetnek, énekelhetnek és játszhatnak a benn töltött idő alatt.

A sószobát egy csoport két részletben (8-10 gyermek), hetente egy alkalommal látogatja és a gyerekek 20-25 percet töltenek el a helyiségben.

Azoknak a gyermekeknek, akiknek orvosi papírjuk van arról, hogy egészségük érdekében fontos a sószoba mindennapi használata, minden délelőtt van lehetősége a sószobában tartózkodni. A sószobai kúra természetesen nem kötelező!

Óvodai hírek - 2009 februárÓvodai  hírek - 2009 februárÓvodai  hírek - 2009 február


Pályázatot nyújtottunk be a Zöld Óvoda címért | Szerző: Gyuricsánné Pleva Éva

Az Oktatási és Kultúrális Minisztérium valamint a Környezetvédelmi Minisztérium pályázatot hirdetett a Zöld Óvoda cím elnyerésére.
Mivel nevelőtestületünk tagjai úgy gondolták, hogy nevelőmunkánk a kiírt kritériumok több pontjának is megfelel, benyújtottuk pályázatunkat e megtisztelő címért. Az Értékelő Bizottság tagjai április végéig értékelik a beérkezett pályázatokat, és ezután kapunk értesítést a döntésről.
Májusi számunkban beszámolunk az eredményről.


A február kiemelkedő eseménye a farsang! | Szerző: Sütő Lászlóné, óvodavezető

A farsang Magyarországon vízkereszttől (január 6.) a húsvét vasárnapot megelőző 40 napos böjt kezdetéig tart, azaz "húshagyó keddig", vagy "hamvazószerdáig"..
Hazánkban a középkorra tehető a farsang kialakulása. Elterjedése 3 fő területen történt: a királyi udvarban, a városi polgárság és a falusi lakosság körében. A farsang zajos mulatságait egy ősi hiedelem hívta életre. A középkorban azt hitték az emberek, hogy a tél utolsó napjaiban - amikor rövidek a nappalok és hosszúak az éjszakák - a Nap elgyengül, és a gonosz szellemek életre kelnek. Vigalommal, jelmezes karneváli felvonulással, boszorkánybábu elégetésével akarták elűzni ezeket. Eleinte azért öltöztek ijesztő jelmezekbe, hogy elűzzék a halált, a rosszat és a hideget. A régi babonákat később elfelejtették az emberek, de a jelmezes, álarcos karnevál és a bálok, táncos mulatságok szokása máig megmaradt.
A szokások és hiedelmek többsége, és így a maskarás alakoskodások is a vígasság utolsó napjaira, "farsangvasárnapra", "farsanghétfőre", "húshagyókeddre", az ún. "farsangfarkára" összpontosulnak.
A farsang időszaka a táncmulatságok legfőbb ideje volt, a falvakban a bálok többsége a kocsmákban, vagy bérelt házakban zajlott. A "batyus-bálokra" az ételt a lányok, az italt pedig a fiúk vitték, a zenészeket pedig a bálozók közösen fizették ki. Fontos szerepük volt ezeknek a táncos mulatságoknak a párválasztásban. A lányok ilyenkor bokrétát adtak a kiszemelt legénynek, aki ha tetszett neki a lány, kitűzte a kis csokrot a kalapjára.
Az óvodások nagyon szeretik a farsangi mulatságot az óvodában.  A képek a farsangi élményeket idézik fel.

Óvodai hírek - 2009 februárÓvodai hírek - 2009 februárÓvodai hírek - 2009 februárÓvodai hírek - 2009 február

Óvodai hírek - 2009 februárÓvodai hírek - 2009 februárÓvodai hírek - 2009 februárÓvodai hírek - 2009 február

Óvodai hírek - 2009 februárÓvodai hírek - 2009 februárÓvodai hírek - 2009 februárÓvodai hírek - 2009 február

Óvodai hírek - 2009 februárÓvodai hírek - 2009 februárÓvodai hírek - 2009 februárÓvodai hírek - 2009 február

Óvodai hírek - 2009 februárÓvodai hírek - 2009 februárÓvodai hírek - 2009 februárÓvodai hírek - 2009 február

Óvodai hírek - 2009 februárÓvodai  hírek - 2009 februárÓvodai hírek - 2009 februárÓvodai  hírek - 2009 február

Óvodai hírek - 2009 februárÓvodai  hírek - 2009 februárÓvodai hírek - 2009 februárÓvodai hírek - 2009 február

Óvodai  hírek - 2009 februárÓvodai  hírek - 2009 február


Farsanghétfő,  állatalakoskodás | Szerző: Sütő Lászlóné, óvodavezető

Farsangfarkán állatalakoskodással, a télbanya elégetésével, hangos csörömpöléssel és hangoskodással és csujjogatásokkal űztük el a telet, a hideget, a betegségeket és a rosszaságokat. Reméljük sikerült!

Óvodai hírek - 2009 februárÓvodai hírek - 2009 februárÓvodai  hírek - 2009 februárÓvodai  hírek - 2009 február

Óvodai  hírek - 2009 februárÓvodai  hírek - 2009 februárÓvodai  hírek - 2009 februárÓvodai  hírek - 2009 február

Óvodai  hírek - 2009 februárÓvodai  hírek - 2009 februárÓvodai  hírek - 2009 februárÓvodai  hírek - 2009 február

Óvodai  hírek - 2009 februárÓvodai  hírek - 2009 februárÓvodai  hírek - 2009 februárÓvodai hírek - 2009 február

Óvodai  hírek - 2009 februárÓvodai  hírek - 2009 februárÓvodai  hírek - 2009 februárÓvodai  hírek - 2009 február

Óvodai  hírek - 2009 februárÓvodai  hírek - 2009 februárÓvodai  hírek - 2009 februárÓvodai  hírek - 2009 február
Óvodai  hírek - 2009 februárÓvodai  hírek - 2009 február


Mesélő dallamok

Dóbiás Péter zenetanár és zenészbarátai a Mesélő dallamok című programja is a farsangi táncról, mókáról és kacagásról szólt.


Óvodai hírek - 2009 februárÓvodai hírek - 2009 februárÓvodai hírek - 2009 februárÓvodai hírek - 2009 februárÓvodai hírek - 2009 február


Az óvodában már tavaszodik

A gyerekek még hófödte tájakat festenek, a kiskesztyű még ott szárad a radiátoron de a folyosón már ott virágzik a gyönyörű hibiszkusz.
Lehet, hogy sikerült elűzni a telet és valóban közeleg a tavasz?

Óvodai hírek - 2009 februárÓvodai hírek - 2009 február


Jó hírek a régi óvodából | Szerző: Sütő Lászlóné, óvodavezető

Nagyon jó ütemben halad a régi óvoda felújítása. Lassan már nem lehet rá mondani, hogy régi, hiszen tetőtől-talpig megújul. Jól működik az új gázkazán, a fürdőszobák csempézése nagyon szép, színesednek a falak, lassan minden csaptelep, mosogató, gáztűzhely, tükör, mosdókagyló, bejárati ajtó a helyére kerül. A kivitelező Bódi Mátyás ahol csak van választási lehetőség minden esetben, folyamatosan kikéri véleményünket. A műszaki átadás időpontja 2010. március 17.-e, melyet minden bizonnyal tartani tud a vállalkozó. Mi már gondolatban kezdjük berendezni az új óvodánkat, tervezzük az átadási ünnepséget.


Jó hírek a  régi óvodábólJó hírek a  régi óvodábólJó hírek a  régi óvodábólJó hírek a  régi óvodából

Jó hírek a  régi óvodábólJó hírek a  régi óvodábólJó hírek a  régi óvodábólJó hírek a  régi óvodából

Jó hírek a  régi óvodábólJó hírek a  régi óvodábólJó hírek a  régi óvodábólJó hírek a  régi óvodából

Jó hírek a  régi óvodábólJó hírek a  régi óvodábólJó hírek a  régi óvodábólJó hírek a  régi óvodából

Jó hírek a  régi óvodábólJó hírek a  régi óvodábólJó hírek a  régi óvodából

Jó hírek a  régi óvodábólJó hírek a  régi óvodából


Ovi az interneten

Sokan kérdezik, hogy hol olvashatnak híreket és hol láthatnak képeket óvodánk életéből. Íme a honlapok, ahol az óvodánkról készült hírek és fotók megtalálhatók.

www.lakitelek.hu
www.lakitelek.gportal.hu
www.baon.hu
www.eotvosiskola.atw.hu


Óvodai hírek - 2009 szeptemberÓvodai hírek - 2009 szeptemberÓvodai hírek - 2009 szeptemberrciusÓvodai hírek - 2009 szeptember


Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Keresés a honlapon

Otthonunk, Lakitelek újság

Otthonunk, Lakitelek újság

Magyar Falu Program

Magyar Falu Program

Választások 2019

valasztas

KÖFOP-1.2.1-VEKOP-16

Asp 2020

Orvosi ügyelet telefonszáma

20/915-7063

Rendőrség telefonszámai

Segélyhívó: 112

Körzeti Megbízott:

06-20-539-5899

Programnaptár

loader

Közösségi oldalunk

Közösségi média

Kecskemét és térsége turisztikai mobilapplikáció

Kecskemét és térsége mobil app

Kecskemét és térsége rendezvényei

Kecskemét és térsége rendezvényei

Üzletek nyilvántartása

Üzletek, cégek nyilvántartásának jegyzéke