Oldal kiválasztása

Húsvéti köszöntő


Mindig van remény!

 

A húsvét a kereszténység legnagyobb és talán legszentebb ünnepe. A Biblia szerint Jézus a keresztre feszítése utáni harmadik napon, vasárnap feltámadt.

Kereszthalálával és csodálatos feltámadásával ugyan nem szabadította meg a világot a szenvedésektől, de megváltotta az ember bűnét és győzedelmeskedett a sötét halál felett. A húsvét – a vallási értelmezésen túl – a tavaszvárás, a megújulás, az újjászületés és egyben a termékenység ünnepe is, melyhez számos szimbólum és szokásrendszer kapcsolódik.

Az idei húsvét más, mint a korábbiak. Bár a tavasz lassan elűzi a zord telet és illatos, ezer színben pompázó ünneplőbe öltözteti a természetet, odabent, a lelkünkben kissé keserédesen, aggódással és feszült várakozással ünneplünk. A világjárvány Magyarországra is betört, megállásra parancsolt bennünket és kényszerpályára helyezte a legtöbbünket. Kemény lecke az emberiségnek. Bár ünnep van, nem tudunk családtagjainkkal találkozni, egy asztalhoz ülni és megélni szeretetkapcsolatainkat. Ezért talán még soha nem volt ennyire nagy szükségünk a hitünkre, a reményre, hogy hamarosan újra sínre kerül az életünk, magunkhoz ölelhetjük a velünk nem egy háztartásban élő családtagjainkat, szüleinket, gyermekeinket, unokáinkat, rokonainkat, barátainkat, újra visszatérhetünk a munka világába, az életünknek vázat és biztonságot nyújtó körforgásba. Az addig tartó, remélhetőleg már nem hosszú idő átvészelésében segít nekünk az ünnep varázsa és üzenete. Teremtsünk húsvétot a lelkünkben, fordítsuk a javunkra a megváltozott körülményeket, csendesedjünk el, rendezzük a gondolatainkat, legyünk hálásak azért, ami megadatik. Éljük meg segítségével a bizakodást, erősítsük meg általa hitünket, hogy van kiút, lesz újjászületés, csak hinnünk kell benne és összefognunk. Legyen ez az idei húsvét üzenete.

Áldott, békés és hittel teli ünnepeket kívánok mindenkinek! Vigyázzanak magukra és vigyázzunk egymásra!

Madari Róbert

Megszakítás