Oldal kiválasztása


Diákfoci gála (május)


Szerveződik a serdülő csapat

A Lakiteleki Torna Egylet az általános iskola közreműködésével május tizenhatodikán nagyszabású labdarúgó tornát szervezett a felső tagozatos tanulók részvételével. Az eredeti elképzeléseknek ezzel persze még csak a fele valósult meg, hiszen úgy volt, hogy az alsó tagozatos osztályok tanulói is résztvevői lesznek a rendezvénynek. A sűrű programok miatt azonban ketté kellett választani a szervezést, így az alsó tagozatosok később, de remélhetően még a tavasszal lehetnek ott egy hasonló eseményen.

A felső tagozatos korosztály érdeklődése nagyon élénk volt, közel ötvenen rúgták a labdát az osztályonként felálló csapatokban. De nemcsak azonos korosztályok, hanem vegyes csapatok is mérkőztek egymással. Minden egyes mérkőzés nagyon színvonalas küzdelmet hozott. Öröm volt látni, hogy esetenként milyen nagyszerű megoldásokat választottak a fiatalok. A jó passzokkal, gyorsan végig vitt támadástól a remek ütemű becsúszó szerelésig minden előfordult a mérkőzéseken. És persze voltak fantasztikus gólpasszok és parádés gólok, de nagyszerű védések is.

A gála célja nem az volt, hogy kiderüljön, melyik osztályé az iskola legjobb csapata. A szervezők legfőképpen arra a kérdésre keresték a választ, hogy van-e ebben a korosztályban a lakiteleki labdarúgásnak biztos utánpótlás bázisa. A szervezők nagy örömére nemcsak az érdeklődők száma okozott kellemes meglepetést, hanem a fiúk tehetsége, tudása is. A sportegyesület két korosztályban díjazta is a legjobbakat. Nem volt könnyű helyzetben az, aki véleményt mondhatott. Voltak persze vitathatatlan dolgok is, mint például a gólkirályi címek adományozásakor. Ezt a versenyt ugyanis találataik számával minden kétséget kizáróan eldöntötték a résztvevők.

Az 5-6. osztályosok díjazottai között a gólkirály Géró Roland lett 6 találattal, a legjobb kapus S. Nagy Károly, a legjobb védő Király Balázs, a legjobb középpályás Illés Kristóf, a legjobb csatár díját Madari Márton vehette át. Ebben a korosztályban Illés Kristóf 4, Ugrin Antal 2 góllal szerepelt a legeredményesebbek között. Az említettek mellett többen, közöttük Elek Norbert, S. Nagy Ádám, Benke Szabolcs és Pesti Krisztofer is meghívást kaptak a szerveződő egyesületi serdülő csapatba.

A 7-8. osztályosok között Rózsa Máté lett a gólkirály 4 találattal. A legjobb kapus címét Lovas Benjámin, a legjobb védőjét Tasi László, a legjobb középpályásét Lobkovitz Bence, a legjobb csatár díját pedig Barcsa László nyerte el. Igen nagy volt a gólkirályi címért folyó verseny, hiszen a végelszámolásnál Barhács Bence, Lobkovitz Bence, Dakó József, Deák László és Tasi László, azaz öten is három találattal álltak. Mindannyian meghívást kaptak a szerveződő egyesületi csapatba, mint ahogyan a rendkívül jó adottságokkal rendelkező Király Szabolcs és Szegedi József Attila, Varga Dániel valamint kapusként Lovas Tamás és természetesen az egyesületnél már egy ideje szárnyit bontogató Sütő Norbert is.

A válogatást végző szakemberek nyugodtak lehetnek. Alkalmanként, egy-egy elismerés átadása előtt ugyanis elmondhatták véleményüket a résztvevők. Talán nem is véletlen, hogy voltak olyan kiválasztottak, akiknek nevét elsőként említették a résztvevők.

Azt a bejelentést, hogy a rendezvény elsődleges célja az egyesületi serdülőcsapatba történő kiválasztás lehetőségének megteremtése volt, nagy ováció fogadta. Már korábban is többször lehetett találkozni érdeklődő fiatalokkal, nem véletlen tehát, hogy a szervezés komolyra fordulása ilyen osztatlan sikert aratott. De nemcsak a gyerekek, hanem szülők és nagyszülők, szurkolók körében is gyakran fogalmazódott meg az érdeklődés. Megnyugvást jelenthet tehát, hogy a csapat szervezésével a tervek, és a remények megvalósulása kezdetét veheti.

Az egyesület ismert szándéka, hogy a tehetségek gondozására minden korosztályban az adott helyzetben lehető legmegfelelőbb szakembereket keresse meg. A helyzet pillanatnyilag azzal lehet jellemezni, hogy a serdülő csapat nevezése komoly elhatározás. Emellett adott a korosztályban megszólítottak érdeklődése, lelkesedése. A továbbiakban minden azon múlik, hogy lesz-e a fiatalok lelkesedésének megtartásához nélkülözhetetlen szülői támogatás, vagy bátorítás, az iskolák részéről megfelelő biztatás.

Annyi bizonyos, hogy ha a csapatba meghívottak többsége ott lesz a hívó szóra, érdemes lesz a szeptembertől szombatonként délelőtt megrendezésre kerülő serdülő mérkőzéseket megtekinteni. A serdülő csapat hiányában ugyanis egy ideje nem ismert korosztály tehetségeivel lehet majd megismerkedni. A sorsolásról igyekszünk időben tájékoztatni.

LTE fotóalbum | Diákfoci 2009LTE fotóalbum | Diákfoci 2009LTE fotóalbum | Diákfoci 2009LTE fotóalbum | Diákfoci 2009

LTE fotóalbum | Diákfoci 2009LTE fotóalbum | Diákfoci 2009LTE fotóalbum | Diákfoci 2009LTE fotóalbum | Diákfoci 2009
LTE fotóalbum | Diákfoci 2009LTE fotóalbum | Diákfoci 2009LTE fotóalbum | Diákfoci 2009LTE fotóalbum | Diákfoci 2009

LTE fotóalbum | Diákfoci 2009LTE fotóalbum | Diákfoci 2009LTE fotóalbum | Diákfoci 2009LTE fotóalbum | Diákfoci 2009
LTE fotóalbum | Diákfoci 2009LTE fotóalbum | Diákfoci 2009

Majdnem sikerült (április)


Óriási esélye volt, hogy a lakiteleki és a nyárlőrinci iskolások közös csapata a diákolimpia keretében országos elődöntőbe jusson. A mindent eldöntő utolsó oda-vissza mérkőzésen ugyanis idegenben, igen mostoha körülmények között legyőzték 5:3-ra a zsombói és csólyspálosi iskolások csapatát.

Itthon, a községi sportpályán szinte ideális körülmények adtak reményt a sikeres folytatásra. Frissen előkészített gyepen, népes és hihetetlenül aktív szurkolótábor biztatása mellett állhattak fel a második összecsapásra. A találkozó nem úgy indult, ahogyan remélni lehetett. Nagyon elhúztak a vendégek. Alig néhány perccel a befejezés előtt azonban 2:4-es állást sikerült kialakítani, ami már fiataljaink továbbjutását jelentette. Egy pillanatnyi kihagyás elég volt azonban, hogy egy csúsztatott fejessel növeljék előnyüket a vendégek. Miután nem sikerült a hosszabbításhoz vezető szépítés, elveszett az országos táblára jutás esélye.

Bár Füz Jenő tanár úrral az élen nagyon csalódott volt mindenki, nincs oka a csapat tagjainak a szégyenkezésre. Előző, idegenbeli mérkőzésükön nagyszerű fegyvertényt vittek véghez. A hazai mérkőzés utolsó harmadában pedig óriási küzdelmet vívtak. A játék lefújása után a vendégcsapat egyik kísérője azzal vigasztalta a fiúkat, hogy „jobbak voltatok de nem hittetek eléggé a sikerben.”

A csapatot a következő játékosok alkották: Lovas Tamás, Sütő Norbert, Túri István, Pácsa Alex, Goltva István, Szabó Bence, Barcsa László, Madarasi Zsolt, Király Szabolcs, Rózsa Máté, Kovács László,Varga Dániel, Lobkovitz Bence, Bali Gábor, Tamási László.

Még nem késő, hogy további tapasztalatokat szerezve hitben, akaratban, elszántságban ezek a fiatalok megerősödjenek. Remélhetően folytatni fogják a labdarúgó pályafutásukat, így lesz még alkalmuk ismét bizonyítani. Csalódottságuk miatt nem volt kedvük egy csapatképre összeállni. A lelkes közönségről készült fotókat, amennyiben arra alkalmasak lesznek, a közlésre, a község internetes honlapjain meg lehet majd találni.

 

LTE fotóalbum | Diákfoci 2009LTE fotóalbum | Diákfoci 2009LTE fotóalbum | Diákfoci 2009LTE fotóalbum | Diákfoci 2009
LTE fotóalbum | Diákfoci 2009LTE fotóalbum | Diákfoci 2009LTE fotóalbum | Diákfoci 2009LTE fotóalbum | Diákfoci 2009

 

Megszakítás