Oldal kiválasztása

Pályázati felhívásItt olvashatja a Családsegítő Szolgálat friss híreit, aktuális tájékoztatóját, felhívásait olvashatja.

Részletekért kattintson a “Bővebben” gombra!Eddigi rendezvényeink és előadói:
Lakiteleki Nagycsaládosok Egyesülete bemutatkozása  2011.01.11.
Kapás Béláné szociális főmunkatárs tájékoztatója  2011.02.08.
Rigóné Kiss Éva Máltai Szeretetszolgálat kecskeméti csoportjának vezetője 2011.02.17.
            

Felhívás!
Akinek adományozásra felajánlható működőképes háztartási gépe, kerékpárja, bútora, stb.  van, kérem jelezze azt ügyfélfogadási időben személyesen, telefonon,
vagy e-mailben: csaladsegito@lakitelek.hu;  tel.: 449-011.

Ügyfélfogadási idő:
Hétfő:        8-12 óráig        –
Kedd:                –            13-17 óráig
Szerda:      8-12 óráig        –
Csütörtök:  8-12 óráig        –

Kérem a vállalkozókat, munkaadókat, munkáltatókat hogy a Családsegítő Szolgálatot is értesítsék az esetleges munkavállalási lehetőségről –így a helyi munkaerő közvetítésében is segítséget nyújthatnánk.
Munkáltatói kedvezmények!
Javasoljuk a munkáltatóknak, hogy minden esetben jelezzék felénk és/vagy a Munkaügyi Kirendeltség felé foglalkoztatási szándékukat ELŐRE! Még abban az esetben is, amikor ismerik a leendő alkalmazottat és nem kérnek toborzást. A Családsegítő Szolgálat a Kirendeltséggel szoros együttműködésben pontos információt tud nyújtani, hogy regisztrált álláskeresőként nyilvántartásban áll-e az illető személy, s adott esetben milyen foglalkoztatási kedvezményt lehetne érvényesíteni  (pl.: Start kártyák – amely kapcsán a munkáltató semmilyen elkötelezettséget, továbbfoglalkoztatást nem vállal a járulékkedvezmény igénybevétele után. Minden támogatás, kedvezmény csak abban az esetben vehető igénybe, ha a munkáltató bejelenti a munkaügyi kirendeltséghez a munkaerőigényét a foglalkoztatás megkezdése ELŐTT , ezután a kirendeltség megvizsgálja az adott álláskereső alkalmazása esetén valamilyen foglalkoztatási könnyítettség jöhet-e szóba, majd kiadja a szükséges igazolásokat, az illető kiváltja a kártyát és/vagy a munkáltató benyújtja támogatás iránti kérelmét és csak ezek után kötődhet a munkaszerződés. Más sorrend esetén nem hívható le foglalkoztatási támogatás/kedvezmény).

A megalakulóban lévő Máltai Szeretetszolgálat Lakiteleki csoportjába lehet jelentkezni a családsegítő szolgálatnál, ill. Faragó Józsefné telefonszámán 06-30-6250853.

Hasznos tudnivaló: az aktív korúak ellátásában a rendszeres szociális segély /RSZS/ megállapításának, folyósításának, megszüntetésének feltételei 2011-ben nem változtak.
A rendszeres szociális segélyre jogosult személy álláskeresőként továbbra is nyilvántartásba vetetheti magát (ez nem feltétele a segély folyósításának) és álláskeresőként részt vehet a hosszabb idejű közfoglalkoztatásban, ill. az országos közfoglalkoztatási programban abban az esetben, ha a kirendeltség, mint álláskeresőt kiközvetíti.


Feltöltésre került a december 14-ei
képviselő-testületi ülés jegyzőkönyve.

A
letöltéséhez kattintson ide!


Feltöltésre került a december 14-ei
képviselő-testületi ülés jegyzőkönyve.

A
letöltéséhez kattintson ide!

Megszakítás