Oldal kiválasztása

kerekpar

“Értéktúra két keréken” elnevezéssel két kerékpáros túraútvonalat állított össze újdonságként a nyárra az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület Kecskemét-Nyárlőrinc-Lakitelek-Tiszaalpár, valamint Kecskemét-Tiszakécske felfedezésére, amelyek a Kecskemét és térsége turisztikai mobilapplikációban érhetőek el.

Az eddigi Értékjáró séták mellé jó szívvel ajánlják a környékben kirándulni vágyóknak ezeket az útvonalakat, amelyek által a dinamikusan fejlődő térségi települések megismerhetők, kerékpárral könnyedén bejárhatók. Érdemes a szomszédos községekbe, kisvárosokba ellátogatni, mert mindamellett, hogy megfizethető programokat kínálnak, szívélyes fogadtatásban van része az idelátogatóknak. Rendezett, virágos, megújuló környezetben bukkanhatnak egy-egy, csak arra a településre jellemző gyöngyszemre. Ilyen léleksimogató látvány például a tiszaalpári Várdombról szemünk elé táruló Nagy-tó háborítatlan vízi és madárvilága, vagy a tiszakécskei kilátóból megpillantott ezerarcú Tisza folyó meseszép kanyarulata. Igazi kuriózum a Tősfürdőben található gyerekparadicsom is, a Tőssellő vízi élményvilág vízimalmokkal, zsilipekkel, aranymosással, kincskereséssel. Ha csak egy napot szánna rá, úgy is végigkerekezhető, de ha egy hosszú hétvégét szeretne eltölteni, ahhoz szállást és egyéb programokat is kínálnak.

A túra sík terepen amatőr és profi kerékpárosoknak, fiatalabbaknak és idősebbeknek, egyénileg és családoknak is ajánlott. A túra szakaszonként is teljesíthető az offline módon is működő, GPS térképnavigáció segítségével. Mivel a kerékpárút Kecskemét-Nyárlőrinc szakaszon még nincs kiépítve, ezért ennek a rövid szakasznak a megtételét vonattal javasoljuk, amelyen a kerékpár szállítása is megoldott. Az útvonal legnagyobb része kijelölt kerékpárúton vezet, illetve alacsony forgalmú közutakon. Kiváló kikapcsolódási lehetőség a mozgásra, a környékbeli értékek megismerésére, a minőségi együtt töltött időre, a hétköznapok forgatagából való kiszakadásra. Két keréken könnyedén tekerve, felfedezhetjük az alföldi táj szépségeit, Nyárlőrinc, Lakitelek, Tiszaalpár épített örökségét, kulturális és természeti kincseit, betekintést nyerhetünk a települések múltjába és jelenébe. Gyönyörködhetünk a vizes élőhelyekben, csobbanhatunk a szabadstrandokon, regenerálódhatunk a gyógyvizekben, felfrissülhetünk a fürdőkben. Elsőként a „Kerékpártúra a Tisza holtágai mentén” ajánlattal ismerkedhetnek meg, amely Nyárlőrinc-Lakitelek-Tiszaalpár nevezetességeit tárja a bringázók elé.

Ne hagyjon ki egyetlen megállót sem, fedezze fel kerékpáron Kecskemét és térsége látnivalóit!

A túraútvonal letölthető a Kecskemét és térsége turisztikai mobilapplikációból http://aranyhomok.hu/hireink/elindult-a-kecskemet-es-tersege-turisztikai-applikacio , valamint a www.aranyhomok.hu honlapról.

Megszakítás