Oldal kiválasztása

 DSC0339

Október 22-én, este tartották a községi megemlékezést, az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének 60. évfordulója alkalmából.

A megjelenteket Olajos István iskolaigazgató köszöntötte, majd átadta a szót Zobokiné Kiss Anita polgármester asszonynak. A településvezető beszédében elmondta: sajnos egyre kevesebb az élő tanú, aki az eseményeket hitelesen el tudja mesélni, így a mi felelősségünk, hogy a felnövekvő generációt megtanítsuk arra, mit jelent magyarnak lenni, és hogy a hősöket tisztelnünk kell.

A kerek évforduló alkalmából, az általános iskolások rendkívül színvonalas műsorral készültek. Ruszkik haza! felkiáltással, fapuskával a kézben, egy Csepel teherautón érkeztek, majd mutatták be ünnepi műsorukat.

A nyolcvanadik életévében járó Molnár Gyula beszédében felidézte, hogyan élte meg az 56-os eseményeket fiatal egyetemistaként. Elmondta, hogy néhány évvel ezelőtt még láthatóak voltak azok a golyó ütötte nyomok, melyek majdnem őt és egyik barátját találták el.

Beszédet mondott Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, majd átadta a Kátay Zoltán tanulmányi ösztöndíjat. A fiatal történészeknek, kutatóknak megítélhető támogatást az idei évben Nagy Dóra politológus kapta.

A megemlékezés zárásaként, Beethoven-Egmont nyitányának dallamára, mely az utókor számára a forradalmi napok zenei jelképévé vált, helyezték el az emlékezés koszorúit az 56-os kopjafánál.

A megemlékezésen készült fotók ide kattintva tekinthetők meg: Az 56-os hősökre emlékeztek

Megszakítás