Oldal kiválasztása

Anyák Napjára


Életet ad nekünk, majd ő lesz földi létünk első köteléke. A kezdetben számunkra idegen világban csak az ő ismerősen csengő hangjára és illatára nyugszunk meg. Később számos vonás és életünket végig kísérő, bensőséges emlék fonódik köré. Virraszt betegágyunk mellett, meghallgat, elhiteti velünk, hogy megismételhetetlenek vagyunk, biztat bennünket, megbocsát nekünk, feltétel nélküli és önzetlen szeretettel vesz körül.

Mindegy hány ránc töri meg arcát, szemünkben mindig a legszebb marad, amíg csak él. A háborítatlan, biztos sziget, ahová bármikor megérkezhetünk életünk során. Ahol aztán gyógyírt kapunk lelki bánatunkra, ölébe letehetjük mázsás terheinket, gyermekkorból ismerős, puha tapintású keze idősebb éveinkben is kisimogatja belőlünk gondjainkat. Ha elveszítjük a hitet, ő visszaleheli belénk, ha zátonyra fut az életünk, mellette újra és újra otthonra lelhetünk, örömünk az ő legnagyobb öröme. Mert ő nem csak egy ember, egy nő, ő jóval több annál: édesanya. A legnehezebb és egyben a legnemesebb feladat, ami csak vállalható ezen a földön.

Ünnepeljük hát az édesanyákat, nagymamákat a mai napon! Bár egyetlen nap nem mérhető össze a soha véget nem érő, feltétlen szeretetükkel, önzetlenségükkel, türelmükkel, fáradhatatlan gondoskodásukkal, mégis szenteljük ezt a vasárnapot a hálának, a köszönetmondásnak és a derűs együttlétnek. Majd az ünnep elmúlásával csempésszünk minden napba egy csipetnyi anyák napját és szeressük édesanyánkat, nagymamánkat, amíg csak lehet!


Lakitelek, 2020. május 3.

Tisztelettel:

Madari Róbert
polgármester

Megszakítás