Oldal kiválasztása

A pályázatokról tartottak egyeztető tárgyalást

 

Hétfőn délután egyeztető tárgyaláson vett részt Zobokiné Kiss Anita polgármester asszony, és Csikós Mihály képviselő úr, a Pénzügyi, Településfejlesztési és Idegenforgalmi Bizottság elnöke a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázataival kapcsolatban. A tárgyaláson részt vett a Bács-Kiskun Megyei Területfejlesztési Nonprofit Kft ügyvezető igazgatója Kicsiny László, a Bács-Kiskun Megyei Turizmusfejlesztési és Marketing Nonprofit Kft ügyvezetője Csáky Béla, valamint a két szervezet több munkatársa.

Lakitelek Önkormányzata TOP-os pályázati forrásból több ponton is kívánja fejleszteni településünket, a projektek által megpályázott Európai Uniós támogatás összértéke 570 millió forint.

A tavalyi évben beadásra került a Lakiteleket Kerekdombban összekötő kerékpárút pályázata, melynek kivitelezési munkálatai kedvező elbírálás esetén már tavasszal megkezdődhetnek. A projekt keretében megépítésre kerülhet egy két és fél méter széles, 3650 méter hosszú kerékpárút, valamint a 44-es számú főútnál egy aluljáró, ezzel megkönnyítve az eljutást a járási székhelyre, valamint új lehetőségeket biztosítva a kerékpársportok szerelmeseinek.

Az idei év tavaszán újabb pályázati források nyílnak meg településünk előtt, melynek segítségével fejlesztésre és felújításra kerülhet az Egészségház, bővülhet a csapadékvíz elvezető rendszer, valamint bővülhet a Bölcsőde eszközkészlete. Emellett szintén a tavasz folyamán egy turisztikai fejlesztéseket elősegítő pályázat is beadásra kerülhet, melynek köszönhetően a Tőserdő Holt-Tisza part kerülhet fejlesztésre. Ezzel kapcsolatban a Bács-Kiskun Megyei Turizmusfejlesztési és Marketing Nonprofit Kft munkatársai a polgármesteri hivatal projektekkel foglalkozó munkatársaival közös területbejárást tartanak.

Zobokiné Kiss Anita elmondta: a projektek előkészítési szakasz előrehaladott, az együttműködés kiváló a partnerek, a megye és az önkormányzat között. A képviselő testület mindent megtesz annak érdekében, hogy a tervezési és kivitelezési munkálatok gördülékenyen haladjanak, és tovább fejlődjön településünk.

Megszakítás