Oldal kiválasztása

napelemes kand 05

A héten befejeződött újabb nyolc darab napelemes világítótest kiépítése, ezzel tovább bővült településünkön a napelemes közvilágítás. A tavalyi évben egy darab elem került kiépítésre a Világosi dőlő és a 44-es számú főút találkozásánál, mintegy kísérleti jelleggel. A kedvező fogadtatásnak köszönhetően a képviselő testület határozott célt tűzött ki maga elé: évente további három darab újabb világítótest kiépítése, ezzel megkönnyítve a külterületen élők közlekedését.

A napelemes közvilágítás nagy előnye, hogy egyszeri beruházási költés mellett hosszú éveken át költségek nélkül biztosítja a szolgáltatást, emellett a beépített akkumulátornak köszönhetően borús idő esetén is napokig megoldott az éjszakai világítás. Most egy kedvező ajánlatnak köszönhetően, teljesen önerős beruházásból nem három, hanem nyolc darab új világítótesttel gazdagodott a település. Ebből hét darab a külterületen: a Szórát dűlő, a Dudás dűlő, a Kása dűlő mentén, valamint a Tőrei tanyacsoportnál, egy darab pedig a belterületen az iskola parkolójában, ahol nagy problémát jelentett, hogy télen, a korai sötétedés miatt a gyermek a délutáni foglalkozásról hazafelé menet nem tudtak biztonságosan a parkolón keresztül haladni.

Zobokiné Kiss Anita polgármester asszony elmondta: a Képviselő-testület nagy figyelmet fordít a külterületen élő lakosság életminőségének javítására is, ezért a következő években folyamatosan bővítik a napelemes közvilágítással lefedett terület nagyságát.

napelemes kand

napelemes kand 01

napelemes kand 02

 

napelemes kand 04

napelemes kand 05

napelemes kand 06

napelemes kand 07

napelemes kand 08

napelemes kand 09

napelemes kand 10

napelemes kand 11

Megszakítás