Híreink
Ma 2020. május 25. hétfő, Orbán napja van.
Holnap
Fülöp, Evelin
napja lesz.

 

Tisztelt Lakitelekiek, kedves Választóink!

 

 

A választás óta eltelt több, mint három hét és Önök nem sokat hallottak rólunk, ezért szeretnénk beszámolni az elmúlt hetek történéseiről.

 

 

A választás eredménye, azaz a mandátumaink a szavazás napját követően három nap múlva, október 17-én 16 órától váltak jogerőssé, hiszen addig lehetett volna bármilyen jogi kifogást benyújtani az eredményt illetően. Ezzel senki nem élt, így mi alakíthattuk meg Lakitelek új képviselőtestületét.

 

kepviselo testulet 19

 

Ifj. Csikós Mihály már az első héten szóban jelezte, hogy nem kívánja elfogadni az elnyert képviselői helyet, viszont a Helyi Választási Bizottság (HVB) számára írásban ezt október 24-én tette meg. A HVB-nek erről határozatot kellett hoznia, így a sorban következő jelölt, csapatunk hatodik tagja, Tóthné Balla Mária vált testületi taggá, viszont esetében is három napot kellett várni a HVB határozatának jogerőre emelkedéséig. Így sajnos Marika nem tehette le képviselői esküjét az alakuló ülésünkön, valamint a bizottságainkat sem tudtuk megalakítani előző okok miatt.

A polgármester mandátuma a jogerőre emelkedéstől, visszamenőleges hatállyal él, így a megválasztott polgármester október 14-e óta minden nap a hivatalban tevékenykedik.

Sajnos annak ellenére, hogy a kampányunk során visszatérően és nyomatékosan hangsúlyoztuk, hogy senkit nem fogunk a munkahelyéről eltávolítani amiatt, mert a testület összetétele megváltozik, mégis a hivatalon belül, az önkormányzati dolgozók körében erősen érezhető volt a felmondástól való félelem. Többen a választás eredményétől függetlenül már hamarabb bejelentették távozási szándékukat, arról a polgármesterrel folytatott személyes elbeszélgetés után sem mondtak le.

Az első napok, hetek e feszültség feloldásával teltek, természetesen a napi ügymenet mellett.

Mindannyiunk számára kiemelt feladat volt a település működésének fenntartása, a dolgozók megnyugtatása, a hiányzó pozíciók betöltésére irányuló személyzeti lépések megtétele, mely utóbbi napjainkban is zajlik.

Az önkormányzat szerteágazó munkájának, a munkatársak tevékenységének megismerése mindennapi feladat számunkra.

A távozó és az újonnan megválasztott polgármesterek között az átadás-átvételi jogi procedúra 2019. október 22-én lezajlott, ami valójában sok-sok kinyomtatott táblázat, lista, hivatkozás átadása a folyamatban lévő ügyekről, kötelezettségekről, követelésekről, szerződésekről, folyó pályázatokról, peres ügyekről. Valójában azonban az átadás-átvételi jegyzőkönyv részletes áttanulmányozását követően lesz valós képünk, az önkormányzat, az önkormányzati intézmények, a kft-k pénzügyi, vagyoni, személyzeti állapotáról, a folyó ügyekről, a tényleges helyzetről.

Annak érdekében, hogy megismerjük Lakitelek valós anyagi helyzetét könyvvizsgáló szakértőt kértünk fel, akinek a szakvéleményére alapozva tudunk kiindulópontot megállapítani céljaink megvalósításához.

Kedves Lakitelekiek, tisztelt Választóink!

Szívesen fogadjuk kulturált stílusú építő kritikáikat, tanácsaikat, észrevételeiket, kéréseiket, javaslataikat. Forduljanak hozzánk bizalommal akár az utcán, boltban, piacon, de a polgármesteri hivatal ajtaja is nyitva áll Önök előtt.

Kérjük mindehhez az Önök megértését, türelmét, a vizsgálat eredményéről tájékoztatni fogjuk Önöket.

 

Tisztelettel:

 

Madari Róbert polgármester

Fehér István alpolgármester

Hegedűs-Boros Rebeka önkormányzati képviselő

Szűcs Pál önkormányzati képviselő

Tasiné Novák Mária önkormányzati képviselő

Tóthné Balla Mária önkormányzati képviselő

Vass Anikó önkormányzati képviselő


Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Keresés a honlapon

Otthonunk, Lakitelek újság

Otthonunk, Lakitelek újság

Választások 2019

valasztas

KÖFOP-1.2.1-VEKOP-16

Asp 2020

Orvosi ügyelet telefonszáma

20/915-7063

Rendőrség telefonszámai

Segélyhívó: 112

Körzeti Megbízott:

06-20-539-5899

Programnaptár

loader

Közösségi oldalunk

Közösségi média

Kecskemét és térsége turisztikai mobilapplikáció

Kecskemét és térsége mobil app

Kecskemét és térsége rendezvényei

Kecskemét és térsége rendezvényei

Üzletek nyilvántartása

Üzletek, cégek nyilvántartásának jegyzéke