Híreink
Ma 2019. február 22. péntek, Gerzson, Zétény napja van.
Holnap
Alfréd, Mirtill
napja lesz.

Szivárvány Ovi

Az Eötvös Iskola Szivárvány Napköziotthonos Óvodájának hírei, aktualitások, fontos információk valamint képek a hónap eseményeiről - március


Tavaszi szünet | Sütő Lászlóné, óvodavezető

Óvodánkban az iskolai szünethez igazítottan március 29.-től, április 6-ig tart a tavaszi szünet. Szünet után első nevelési nap április 7.-e lesz. A szünet ideje alatt óvodánk - a régi óvodába való átköltözés miatt - csökkentett létszámban üzemel.
Nevelőtestületünk a nyárlőrinci és a tiszaugi óvónőkkel közösen a TÁMOP 3.1.4 és a TÁMOP 3.3.2. pályázatokkal kapcsolatos feladatait egyezteti ezért, ÁPRILIS 6.-án nevelésnélküli munkanap lesz az óvodában.


GERGELY-JÁRÁS | Romhányi Olga, óvónő

A tavaszi jeles napok közül Gergely napja az első, amelyet óvodánk is hagyományként őriz.
A Gergely járás eredete a középkorra vezethető vissza. Elnevezése IV. Gergely pápához fűződik, aki az iskolák védelmezője, pártfogója volt. Ő rendelte el 830-ban ennek a napnak az ünneplését. Elsősorban köszöntő, adománygyűjtő célja volt. Az iskola téli időszakának befejező napján, az idősebb tanulók adományokat gyűjtöttek a  tanítónak és az iskolának.
Az iskolába lépő kicsinyeket pedig hívogatták, toborozták, verbuválták az iskolába. /Régen nem volt kötelező az iskola./
Színjátékokat adtak elő, a szereplők katonai rangot viseltek, Gergely vitéznek nevezték magukat, néhol még a püspököt is megszemélyesítették. A Gergely-járás hagyománya nagyon gazdag volt, de az idők multával egyszerűsödött. Magyarországon szórványosan maradt meg élő néphagyományként. Vannak olyan vidékek ahol az iskolás gyerekek csoportosan, szalagokkal és virágokkal feldíszített kalapjukkal, házról-házra járnak Ger


A háziak pénzzel, tojással meg sonkával fizetnek a jókívánságokért.
A mi községünkben ezen a napon az első osztályosok ellátogatnak hozzánk, színjátékot adnak elő, iskolába hívogató rigmusokkal, dalokkal vidám hangulatot keltenek. Mi leendő iskolások is készülünk a volt csoporttársak fogadására, finom süteménnyel és innivalóval vendégeljük meg őket.
Így volt ez az idén is Izgatottan vártuk e napot, hiszen feltűzhetjük a Gergely ágra a névvel, jellel ellátott szalagjainkat.
Jó alkalom ez a gyermek érdeklődésének felkeltésére az iskola iránt, beszélgetések megindítására, az iskola vonzóvá tételére, s a gyermek megnyugtatására, hogy nincs egyedül  a változásban.


Óvodai hírek - 2009 márciusÓvodai hírek - 2009 márciusÓvodai hírek - 2009 márciusÓvodai hírek - 2009 március

Óvodai hírek - 2009 márciusÓvodai hírek - 2009 márciusÓvodai hírek - 2009 márciusÓvodai hírek - 2009 március

Óvodai hírek - 2009 márciusÓvodai hírek - 2009 márciusÓvodai hírek - 2009 márciusÓvodai hírek - 2009 március

Óvodai hírek - 2009 márciusÓvodai hírek - 2009 márciusÓvodai hírek - 2009 márciusÓvodai hírek - 2009 március

Óvodai hírek -  2009 márciusÓvodai hírek - 2009 márciusÓvodai hírek - 2009 március
Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Keresés a honlapon

KÖFOP-1.2.1-VEKOP-16

Asp 2020

Orvosi ügyelet telefonszáma

20/915-7063

Rendőrség telefonszámai

Segélyhívó: 112

Körzeti Megbízott:

06-20-539-5899

Időjárás


Notice: Undefined index: query in /home/lakitel3/public_html/modules/mod_sp_weather/mod_sp_weather.php on line 24

Cannot get Kecskemét location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.

Programnaptár

loader

Adóügyek nyomtatványai

Helyi iparűzési adó

Iparűzési adó, építményadó, magánszemélyek kommunális adója és idegenforgalmi adó nyomtatványok. A bevallások elektronikusan és ellenőrzött formában tölthetőek ki.
Kattintson ide >>

Üzletek nyilvántartása

Üzletek, cégek nyilvántartásának jegyzéke

Választások 2018

valasztas