Híreink
Ma 2019. augusztus 25. vasárnap, Lajos, Patrícia napja van.
Holnap
Izsó, Tália
napja lesz.
A szeptember 10-i testületi ülés eseményeiA csütörtök délutáni testületi ülésen közel harminc napirendi pontot tárgyaltak az előterjesztés szerint a képviselők. Az ülés öt és fél órán át tartott. A legnagyobb vita a Tőserdő Turisztikai Kft. jégpálya építése és üzemeltetése napirendi pontnál alakult ki.

Lakitelek Önkormányzata tájékozatja a Tisztelt Lakosságot, hogy 2016.08.01-től változás történik, a szilárd hulladék elszállításával kapcsolatban. A korábbi Laki-Gazda Kft. helyett, a FBH-NP Nonprofit KFT. látja el a fenti időponttól, a szilárd hulladékszállítást egyenlőre, a megszokott rend szerint.

A váltást az tette szükségessé, hogy 2016. 04. 01-től a hulladékkezelési díj beszedésére már nem volt jogosult a Laki-Gazda Kft., helyette ez az állami NHKV Zrt. feladata lett. Az eddigiekben Lakitelek Önkormányzata, 26 millió Ft támogatást nyújtott, a saját tulajdonú Kft. részére. Tekintettel a törvényi szabályozásokra, valamint a Kft. gazdaságtalan működésére, halaszthatatlan volt a közszolgáltatás elvégzésére külsős céggel szerződést kötni.

Az új cég, az eddigi szolgáltatásokon felül igyekszik még színvonalasabban ellátni a különböző hulladékok elszállítását, az eddig megszokott, törvényben rögzített díjon. A Laki-Gazda Kft. dolgozói részére, az új cég munkalehetőséget ajánlott fel. Azon dolgozóink, akik nem élnek ezzel a lehetőséggel, a Településüzemeltetési csoportban dolgoznak tovább.

A Laki-Gazda Kft. működésével és vagyonával kapcsolatban a tárgyalások zajlanak, amelynek eredményéről a lakosságot folyamatosan tájékoztatni fogjuk.

 

 

                                                                                                                          Zobokiné Kiss Anita

                                                                              polgármester

 

Figyelmetlenségből klórgáz szabadult fel

A lakosság tájékoztatására szeretnénk közölni, hogy kisebb fajta baleset történt a Tősfürdőben vasárnap reggel. Szerencsére azonban személyi sérülés nem történt.

Figyelmetlenségből kifolyólag, a sósav összekeveredett a hipóval, aminek következtében klórgáz szabadult fel, ami veszélyes az emberi szervezetre. Szerencsére a figyelmetlenséget okozó személy időben ki tudott menekülni a helyiségből, és nem esett baja.

Védett növény lett a kési szegfűLisztes János nyugalmazott természetvédelmi őr kezdeményezte a kései szegfű (Dianthus serotinus) előfordulási helyének védetté nyilvánítását. A kései szegfű Magyarországon védett növény, eszmei értéke 5.000,- Ft.

Zsilip helyett csillapító medencék

Elbontották annak a zsilipnek a megmaradt részét, amit néhány évvel ezelőtt az árvíz megrongált a Tisza jobb oldalán, Tiszauggal szemben, a Lakitelekhez tartozó területen. Helyette más megoldás született.

Nem öröm a rucaöröm a holtág vizén

Az idei nyárutó és is ugyan azt hozta a Holt-Tiszánál, mint az előző évek. Nagy terjedelemben van jelen a vízben a rucaöröm (Salvinia natans), amely gyökér nélküli páfrány. Becslések szerint a vízfelület jelentős százalékát ellepik.

Megkezdődött a kátyúzásAmióta megépült a Lakitelek-Nyárlőrinc közötti kerékpárút egyre többen használják azt, főleg munka után, a kora esti órákban. Az önkormányzat rendszeresen karbantartja a kerékpárút mind két oldalát, egészen Világoshegyig, ameddig a település közigazgatási határa tart.

Megkezdődött a kátyúzásAz elmúlt időszakban több utca burkolatában is kátyúk keletkeztek, amelyek néhol már akadályozták a gépjárművek közlekedését. Az önkormányzat saját munkaerő bevonásával hozzákezdett a kátyúk eltüntetéséhez. Legelőször a legforgalmasabb utcán, a Széchenyi körúton...

Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Keresés a honlapon

KÖFOP-1.2.1-VEKOP-16

Asp 2020

Orvosi ügyelet telefonszáma

20/915-7063

Rendőrség telefonszámai

Segélyhívó: 112

Körzeti Megbízott:

06-20-539-5899

Időjárás


Notice: Undefined index: query in /home/lakitel3/public_html/modules/mod_sp_weather/mod_sp_weather.php on line 24

Cannot get Kecskemét location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.

Választások 2019

valasztas

Programnaptár

loader

Adóügyek nyomtatványai

Helyi iparűzési adó

Iparűzési adó, építményadó, magánszemélyek kommunális adója és idegenforgalmi adó nyomtatványok. A bevallások elektronikusan és ellenőrzött formában tölthetőek ki.
Kattintson ide >>

Üzletek nyilvántartása

Üzletek, cégek nyilvántartásának jegyzéke