Híreink
Ma 2019. augusztus 18. vasárnap, Ilona, Ilka napja van.
Holnap
Huba
napja lesz.

 

március 15 47

 

További fényképek megtekinthetők: itt 


Községi megemlékezést tartottak március 15-én, pénteken reggel 10 órától a Templom-parkban az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörésének 171. évfordulója alkalmából.
A történelmi zászlók bevonulását, és a Himnuszt követően Kiss Anita polgármester asszony kapta meg a szót. Beszédében kiemelte: a márciusi ifjak ereje az összefogásban volt, ez méltó példa a ma embere számára is. Beszédét Széchenyi idézetével zárta: „Egynek minden nehéz; soknak semmi sem lehetetlen.”


A településvezető beszédét követően a Szivárvány Óvoda Katica csoportja, majd az általános iskola 6. osztályos tanulóinak műsora következett az iskolai énekkar közreműködésével. A hagyományokhoz híven az idei évben is a március 15-ei ünnepség keretein belül tették le esküjüket a Muraközy János Honvéd Hagyományőrző és Lövész Egylet újoncai. Az idei évben hét fiatal tett esküt. Ezt követően Hajagos Csaba, a Kecskeméti Katona József Múzeum történész-muzeológus munkatársa mutatta be a forradalom és szabadságharc térségünkben lezajlott eseményeit.
A 2019. évben a Képviselő-testület döntése alapján négy kitüntető díj is átadásra került. Szél Zoltán részére a Lakitelek Közszolgálati Díja kitüntetést, id. Salánki Imre részére a Lakitelek Közbiztonságáért Díj kitüntetést, a Lakiteleki Ifjúsági Klub Egyesülete részére a Lakitelek Ifjúsági Díja kitüntetést, dr. Fincicky Sándorné részére a Lakitelekért Emlékérem kitüntetést adományozta a testület. A kitűntetéseket és a vele járó díszoklevelet Kiss Anita polgármester asszonytól, és Gondi Etelka jegyző asszonytól vehették át a díjazottak.
A díjak átadását követően Petőfi Sándor mellszobránál koszorúkat helyeztek el az önkormányzat és különböző civil szervezetek, intézmények vezetői, valamint az óvodások és általános iskolás diákok nemzetiszín zászlókat és kokárdákat tűztek a kopjafa köré a hagyományőrző fiatalok eközben díszsorfalat álltak. Az ünnepséget a hagyományokhoz híven a Szózat zárta.
A megemlékezés térzenéjét a Lakiteleki Tűzoltó Zenekar, a hangosítást és egyéb eszközöket az idei évben is a Közösségi Tér biztosította.


Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Keresés a honlapon

KÖFOP-1.2.1-VEKOP-16

Asp 2020

Orvosi ügyelet telefonszáma

20/915-7063

Rendőrség telefonszámai

Segélyhívó: 112

Körzeti Megbízott:

06-20-539-5899

Időjárás


Notice: Undefined index: query in /home/lakitel3/public_html/modules/mod_sp_weather/mod_sp_weather.php on line 24

Cannot get Kecskemét location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.

Választások 2019

valasztas

Programnaptár

loader

Adóügyek nyomtatványai

Helyi iparűzési adó

Iparűzési adó, építményadó, magánszemélyek kommunális adója és idegenforgalmi adó nyomtatványok. A bevallások elektronikusan és ellenőrzött formában tölthetőek ki.
Kattintson ide >>

Üzletek nyilvántartása

Üzletek, cégek nyilvántartásának jegyzéke