Híreink
Ma 2019. január 16. szerda, Gusztáv napja van.
Holnap
Antal, Antónia
napja lesz.

Községi megemlékezés március 15-én

  marcius 15 56

marcius 15 42

 

Fotógaléria

Községi megemlékezést tartottak március 15-én, csütörtökön reggel 10 órától a Templom-parkban az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörésének 170. évfordulója alkalmából.

A történelmi zászlók bevonulását, és a Himnuszt követően Kiss Anita polgármester asszony kapta meg a szót. Beszédében kiemelte: a forradalom és szabadságharc eszméi a mai napig megállják helyüket, és ma is törekednünk kell a 12 pont preambulumának betartására: „Legyen béke, szabadság és egyetértés.”

A településvezető beszédét követően a Szivárvány Óvoda Napsugár csoportja, majd az általános iskola 7. osztályos tanulóinak műsora következett az iskolai énekkar közreműködésével. Ezt követően Buda Ferenc, a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth- és József Attila-díjas költő, műfordító mondta el ünnepi gondolatait, és szavalta el egyik saját költeményét.

A hagyományokhoz híven az idei évben is a március 15-ei ünnepség keretein belül tették le esküjüket a Muraközy János Honvéd Hagyományőrző és Lövész Egylet újoncai. Az idei évben három fiatal tett esküt.

A 2018. évben a Képviselő-testület döntése alapján hét kitüntető díj is átadásra került. Pécsi Andrásné részére a Lakitelek Közegészségügyi és Szociális Díja kitüntetést, Gulyásné Szabó Gizella részére a Lakitelek Pedagógia Díja kitüntetést, Ráczné Tasi Katalin részére a Lakitelek Közművelődési Díja kitüntetést, Bagi László részére a Lakitelek Testnevelési és Sport Díja kitüntetést, Fekete József részére a Lakitelek Testnevelési és Sport Díja kitüntetést, Gödény Sándor részére a Lakitelek Közbiztonságáért Díj kitüntetést, Kalócz Antal részére a Lakitelekért Emlékérem kitüntetést adományozta a testület. A kitűntetéseket és a vele járó díszoklevelet Kiss Anita polgármester asszonytól, és dr. Pethő Anada Zsuzsa jegyző asszonytól vehették át a díjazottak, emellett virágcsokorral köszöntötték a nemzeti ünnep alkalmából a Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült Sütő Lászlónét is.

Az ünneplő közönséget és a kitüntetetteket Buda Ádám énekmondó köszöntötte, majd csakúgy, mint 1848. március 15-én eleredt az eső, miközben Petőfi Sándor mellszobránál koszorúkat helyeztek el az önkormányzat és különböző civil szervezetek, intézmények vezetői. Az ünnepséget a hagyományokhoz híven a Szózat zárta.

A megemlékezés térzenéjét a Lakiteleki Tűzoltó Zenekar, a hangosítást és egyéb eszközöket az idei évben is a művelődési ház biztosította.


Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Keresés a honlapon

KÖFOP-1.2.1-VEKOP-16

Asp 2020

Orvosi ügyelet telefonszáma

20/915-7063

Rendőrség telefonszámai

Segélyhívó: 112

Körzeti Megbízott:

06-20-539-5899

Időjárás


Notice: Undefined index: query in /home/lakitel3/public_html/modules/mod_sp_weather/mod_sp_weather.php on line 24

Cannot get Kecskemét location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.

Programnaptár

loader

Adóügyek nyomtatványai

Helyi iparűzési adó

Iparűzési adó, építményadó, magánszemélyek kommunális adója és idegenforgalmi adó nyomtatványok. A bevallások elektronikusan és ellenőrzött formában tölthetőek ki.
Kattintson ide >>

Üzletek nyilvántartása

Üzletek, cégek nyilvántartásának jegyzéke

Választások 2018

valasztas