Híreink
Ma 2019. február 22. péntek, Gerzson, Zétény napja van.
Holnap
Alfréd, Mirtill
napja lesz.

falunap01

 

Fotógaléria

Második alkalommal került megrendezésre a Falunap és Szent Mihály napi forgatag szeptember 23-án, a művelődési ház előtti parkban. A színes programkínálat között kicsik és nagyok egyaránt megtalálhatták a nekik tetszőt.

A programok délután kettő órakor vették kezdetüket. Az érkező vendégeket könyvbörze és vásári kirakodók várták a művelődési ház előtt. A gyermekeket ezúttal is arcfestés, lufi hajtogatás, népi fa játékok, trambulin és légvár várta, emellett részt vehettek kézimunka foglalkozáson is a Nagycsaládosok Egyesülete és a Kézimunka Szakkör közreműködésével. Szintén délután kettő órától várták az önkéntes véradókat a Magyar Vöröskereszt jóvoltából, valamint ekkor vette kezdetét a bográcsos pörkölt főző verseny is. Az idei évben a falunapra meghívást kapott a mezőgecsei (Kárpátalja) testvér településünk is, akik Mester András polgármester vezetésével, harminc fős delegációval érkeztek településünkre. Míg a bográcsokban főttek a finomabbnál finomabb étkek, addig a vendégeket a mezőgecsei testvér településünk táncosai, az óvoda ifjú táncosai, valamint a Lakiteleki Tűzoltózenekar szórakoztatta.

Az idei évben is megrendezésre került a tavaly nagy sikert aratott Utcák versenye, melyet ezúttal az Árpád utca csapata nyert meg. A nyereményük az előző évhez hasonlóan az utca minden lakója részére egységes házszám volt. A tavalyi győztes Széchenyi körút ezúttal is részt vett a megmérettetésen, a csapat tagjai a verseny kezdetén vehették át a díszes házszámaikat. Természetesen a napokban a Széchenyi körút minden lakója megkapja az egységes házszámokat.

Az utcák versenyét követően „Az Én falum” című rajzverseny eredményhirdetése következett. Az óvodások és általános iskolások által készített rajzokat a zsűri korcsoportokra bontva értékelte, és díjazta a legjobbakat. Ezt követően a Lakiteleki Arabeszk Tánc és Mazsorettcsoport növendékei kápráztatták el tudásukkal a nagyérdemű közönséget.

Ezalatt a bográcsos főzőverseny zsűrije is meghozta a végső döntést, melynek értelmében az idei évben a legfinomabb ételt a Simonyi-Kovács duó készítette, mégpedig kakaspörköltet juhtúrós sztrapacskával. A második helyet Dakó József és az általa készített őzpörkölt érdemelte ki, a harmadik pedig a Laki-Traki csapata és marhapörköltje lett. Az idei évben a falu asszonyai is összemérhették sütőtudásukat, zserbó sütő verseny került meghirdetésre. Az otthon elkészített finomságokat is értékelte a zsűri. Döntésük értelmében a legfinomabb édességet Kökény Zoltánné sütötte, második helyezést ért el Simonyi Péterné édessége, a harmadik helyen pedig Tóthné Szűcs Julianna zserbója végzett.

Természetesen a falu lakossága is megvendégelésre került az idei évben is. Az önkormányzat csülökpörkölttel kínálta a vendégeket, melyet Balla Pál készített el, s melyből jelképes összegért bárki vásárolhatott. S aki ezek után még éhes volt, azt Ifjúsági Néptánccsoport műsora közben ünnepélyesen meggyújtott tábortűz melletti szalonnasütésre invitálták a szervezők, melyhez az alapanyagot ingyenesen biztosították az érdeklődők számára.

Este hét órától a sátorban felállított színpadon lépett fel az est sztárvendége Balázs Pali, majd a koncertet követően Mulatós Yanni szórakoztatta a közönséget, az este pedig retro diszkóval zárult.

Ezúton is szeretnénk megköszönni mind a fellépőknek, mind a segítőknek azt a hatalmas támogatást, melyet a Falunap során nyújtottak, és hozzájárultak ahhoz, hogy ez a rendezvény is ilyen színvonalas lehessen.


Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Keresés a honlapon

KÖFOP-1.2.1-VEKOP-16

Asp 2020

Orvosi ügyelet telefonszáma

20/915-7063

Rendőrség telefonszámai

Segélyhívó: 112

Körzeti Megbízott:

06-20-539-5899

Időjárás


Notice: Undefined index: query in /home/lakitel3/public_html/modules/mod_sp_weather/mod_sp_weather.php on line 24

Cannot get Kecskemét location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.

Programnaptár

loader

Adóügyek nyomtatványai

Helyi iparűzési adó

Iparűzési adó, építményadó, magánszemélyek kommunális adója és idegenforgalmi adó nyomtatványok. A bevallások elektronikusan és ellenőrzött formában tölthetőek ki.
Kattintson ide >>

Üzletek nyilvántartása

Üzletek, cégek nyilvántartásának jegyzéke

Választások 2018

valasztas