Híreink
Ma 2019. február 22. péntek, Gerzson, Zétény napja van.
Holnap
Alfréd, Mirtill
napja lesz.

MUNKAHELYTEREMTÉS 2017

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

A pályázat kódjele: NFA-2017-KKV

A mikro-, kis- és középvállalkozások részére munkahelyteremtő beruházási pályázatot hirdet

a Nemzetgazdasági Minisztérium a Nemzeti Foglalkoztatási Alapból

A pályázat célja

 • Új munkahelyek létrehozását és meglévő munkahelyek bővítését eredményező beruházások támogatása,
 • területi különbségek csökkentése, a térségi felzárkóztatás, a helyi gazdaság megerősítése,
 • a hátrányos helyzetű álláskeresők foglalkoztatásának ösztönzése kiegészítő támogatással.

Mire pályázhatnak a vállalkozások?

 • Új műszaki berendezések, gépek, egyéb berendezések, felszerelések beszerzésére,
 • ingatlan építése, illetve a felépítésével kapcsolatos építési költségekre,
 • ingatlan vásárlása,
 • immateriális javak közül: szabadalom, licence és know-how beszerzésére szabadalmak, üzemeltetési licencek vagy szabadalmazott és nem szabadalmazott know-how beszerzési, illetve előállítási költségeinek fedezetére.

Mekkora támogatás igényelhető?

Nem regisztrált álláskereső személy esetén új munkahelyenként 1,5 millió Ft támogatás igényelhető ÉS amennyiben a beruházás kedvezményezett járásban (Bács-Kiskun Megyében Kecskemét járás kivételével: Baja, Kalocsa, Kiskőrös, Kiskunfélegyháza, Kiskunhalas, Bácsalmás, Kiskunmajsa, Kunszentmiklós, Tiszakécske, Jánoshalma) vagy kedvezményezett településen (a fent említett kedvezményezett járásokhoz tartozó településeken felül Kunbaracs) valósul meg, új munkahelyenként további 400 ezer Ft.

Ezeken felül az alábbikiegészítő támogatásokra lehet pályázni:

 1. amennyiben nyilvántartásban lévő kiközvetített álláskereső foglalkoztatására vállalkozik a pályázó, új munkahelyenként 500 ezer Ft VAGY
 2. amennyiben nyilvántartásban lévő kiközvetített olyan álláskereső foglalkoztatására vállalkozik a pályázó, aki a foglalkoztatást megelőző 12 hónapban kizárólag közfoglalkoztatási jogviszony keretében volt foglalkoztatva, új munkahelyenként 800 ezer Ft.

A támogatás mértéke, intenzitása és formája

 1. A regionális beruházási támogatás mértéke legfeljebb 120 millió Ft, ami a kedvezményezett járásokban és településeken megvalósuló beruházásoknál legfeljebb 240 millió Ft-ra emelkedhet.

       Bács-Kiskun megyében a regionális beruházási támogatás mértéke - más állami támogatásokkal együtt - nem haladhatja meg az elszámolható beruházási költségeknek

 • 70%-át a mikro-, és kisvállalkozások esetén,
 • 60%-át a középvállalkozások esetén.
 1. Csekély összegű (de minimis) támogatás jogcímen odaítélt támogatás összege – a folyó pénzügyi évben és az azt megelőző két pénzügyi év során - nem haladhatja meg a 200 ezer eurónak, a közúti szállítási ágazatban a 100 ezer eurónak megfelelő forintösszeget.

Mindkét támogatási kategória utófinanszírozott és vissza nem térítendő formában érhető el. (50 %-ára előleg igényelhető)

Kik nyújthatnak be pályázatot?

Magyarországon székhellyel vagy telephellyel rendelkező mikro-, kis- és középvállalkozások, akik vállalják, hogy:

 • a beruházásban érintett telephelyen legalább 2 fő teljes munkaidőben foglalkoztatott munkavállaló számára létesít új munkahelyet (a részmunkaidőben foglalkoztatottak a teljes munkaidőben foglalkoztatottak arányos tört részének felelnek meg),
 • a létszámbővítés eredményeként felvett többletlétszámára és az éves átlagos statisztikai állományi létszámra külön-külön és együttvéve legalább 2 éves folyamatos foglalkoztatási kötelezettséget vállal,
 • a beruházással létrehozott kapacitásokat, szolgáltatásokat az eredeti foglalkoztatási célnak megfelelően a beruházás befejezésétől (az üzembe helyezés időpontjától) számított 3 évig folyamatosan fenntartja és működteti a beruházással érintett telephelyen,
 • a beruházás nettó - ÁFA visszaigénylési jogosultsággal nem rendelkező pályázó esetében bruttó - bekerülési költségének legalább 25 %-át saját forrásból biztosítja, amelybe az államháztartás alrendszereiből nyújtott támogatás nem számítható be,
 • legalább egy lezárt teljes üzleti évvel rendelkező vállalkozásnak minősül,
 • a hatósági szerződés megkötésétől anyagi biztosítékot ajánl fel (valamennyi bankszámlára felhatalmazó levél és bankgarancia és/vagy nem lakás céljára szolgáló ingatlan vagy a bankgarancia és ingatlan jelzálog kombinációja).

A pályázat benyújtásának határideje és módja, értékelése

A pályázatokat kizárólag Magyarországon feladott könyvelt postai küldeményként vagy gyorspostai/futárposta szállítás igénybevételével kell eljuttatni a beruházás helye szerinti illetékes kormányhivatal részére 2017. szeptember 15-ig 1 eredeti és 1 másolt példányban (valamint CD-n) a pályázati dokumentációban meghatározott feltételek szerint. (Bács-Kiskun Megye: Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztály, 6000 Kecskemét, Klapka u. 34., NFA-2017-KKV kódjel feltüntetésével)

A határidőben benyújtott, formailag megfelelő pályázatok támogatásáról vagy a támogatási igény elutasításáról a nemzetgazdasági miniszter 2017. november 1-ig mérlegelési jogkörében dönt.

Pályázati dokumentumok

A pályázati dokumentáció a kormányzati honlapon érhető el:

http://www.kormany.hu/hu/nemzetgazdasagi-miniszterium/hirek/10-milliard-forintos-munkahelyteremto-program-indul-a-kkv-knak

A pályázatok elkészítésével kapcsolatos kérdésekben Bugya Zita és Ba Zsuzsanna az alábbi elérhetőségeken nyújtanak további felvilágosítást:

Telefon: 76/795-651

E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A fenti információk kizárólag informális jellegűek, a legfontosabb – de nem valamennyi – pályázati feltételről, figyelem felhívás céljából.

 

Meghivo Tiszakecske forum


Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Keresés a honlapon

KÖFOP-1.2.1-VEKOP-16

Asp 2020

Orvosi ügyelet telefonszáma

20/915-7063

Rendőrség telefonszámai

Segélyhívó: 112

Körzeti Megbízott:

06-20-539-5899

Időjárás


Notice: Undefined index: query in /home/lakitel3/public_html/modules/mod_sp_weather/mod_sp_weather.php on line 24

Cannot get Kecskemét location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.

Programnaptár

loader

Adóügyek nyomtatványai

Helyi iparűzési adó

Iparűzési adó, építményadó, magánszemélyek kommunális adója és idegenforgalmi adó nyomtatványok. A bevallások elektronikusan és ellenőrzött formában tölthetőek ki.
Kattintson ide >>

Üzletek nyilvántartása

Üzletek, cégek nyilvántartásának jegyzéke

Választások 2018

valasztas